El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/aleixrenye

Mai havia vist a Perpinyà un acte explícitament independentista amb tanta assistència com el de dissabte 25 de febrer al Casal Jaume I de Perpinyà. Acte en recolzament al procés independentista que sembla que agafa volada a la Catalunya autònoma. Es presentava l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la seua associació territorial Catalunya Nord per la independència (CNxI). No es tracta d’una sigla més en la sopa de lletres en que s’ha convertit aquest sector de la política catalana. Si teniu curiositat per saber què és exactament aquesta iniciativa popular, cliqueu aquí.

No és el meu paper -ni tinc ganes que ho sigui-  fer proselitisme per uns o altres. Si vull fer bé el meu ofici em cal ser prou lliure com per no estar condicionat per una militància. En aquest acte se’ns va sol.licitar, a una colla d’artistes i escriptors, per aportar-hi la nostra contribució musical o escrita. Vaig anar-hi ja que considero essencial i irrenunciable, com a ciutadà i com a professional,  el meu àmbit nacional i la meva llengua. I aconseguir que l’un i l’altra deixin d’estar sotmeses ha de ser una aspiració transversal, assumida per tots els sectors de la societat… periodistes inclosos,  per molt desmenjats i diletants que volguem semblar.

Vam ser una bona colla dalt de l’escenari i una gentada a la sala i el carrer. A Catalunya Nord estem sentint que alguna cosa es mou, seriosament, de l’altra banda de l’Albera. Es podien veure junts, aplaudint, gent que feia anys i panys que no coincidien puix que les seves opcions polítiques eren diferents o divergents. Joves per a qui la independència ja és una evidència, artistes i intel.lectuals que mai s’havien compromès públicament d’aquesta manera tan clara. Aquesta és la ressenya de l’acte apareguda a El Punt Avui.

La meva participació va ser per recordar els catalans que, en altres circumstàncies històriques, van arriscar presó, exili i la vida per mantenir viva la flama de la nació catalana. Ho vaig fer amb aquest text que podeu escoltar aquí

El dia abans de l’acte, a Ràdio Arrels, va tenir lloc un programa animat per Rafael Renyé Pla sobre si la independència és o serà possible. Vaig compartir-hi tertúlia amb l’exbatlle de Banyuls de la Marenda i exconseller regional a Montpeller Pere Becque i amb Guillem Fuster de l’ANC i de Catalunya Nord per la Independència.

febrer 2012
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  
Arxius