Una fira necessària


Arriba ja FiraMerCAT, que és una iniciativa de l’Ajuntament de Girona per promoure l’ús del català en l’etiquetatge dels productes comercials. És la primera iniciativa que es du a terme d’aquestes característiques i la fira ha volgut ocupar un nou espai per sensibilitzar els usuaris sobre la importància de resaltar els productes del país i alhora que tenen sensibilització per la nostra llengua. Però a més, és molt important que s’hagi volgut impulsar el Compromís de Girona perquè universitats, ajuntaments, entitats públiques i empreses, entre altres, apostin per comprar productes etiquetats en català. És l’inici d’un bon trajecte, de potenciar l’esperit emprenedor, la voluntat de sumar i no cal que ningú se senti inferior pel fet d’etiquetar en la nostra llengua i, a més, vol tenir ambició en aquests nous temps d’esperit global. De fet, els catalans sempre hem tingut un esperit de poble de mercaders que sabem arribar molt més lluny de les nostres fronteres. I així hauríem de continuar sense renunciar els nostres orígens ni camuflar la nostra identitat. I si cal, doncs, etiquetant en català, castellà, francès, anglès, alemany, xinès i japonès.

Música / La forma d’un sentit # Mishima