Menú de navegació+

La incògnita ‘Dexter’

Publicat el 2 novembre, 2012 per a Sèries |

A+ | a-

Dexter, una de les sèries de referència per a aquest bastard, encara la recta final. Li queden dues temporades i l’assassí en sèrie preferit de molts teleespectadors marxarà per sempre de les nostres vides.

Ara s’acaba d’estrenar la setena temporada. La sisena va ser la més fluixa de totes, però els guionistes van tenir l’audàcia de tancar-la amb un interrogant immens. Debra Morgan es topa, per fi, cara a cara amb Dexter mentre mata una de les seves víctimes i descobreix el passatger fosc que envaeix el seu germà. La incògnita era saber com reaccionaria Debra i si s’atreviria a detenir Dexter. La veritat és que la seva reacció ha estat sorprenent, sorprenentment imbècil i poc creïble.

(A PARTIR D’ARA SPOILERS) Resulta que intenta curar el seu germà. Sí, com si fos un alcohòlic o un drogoaddicte. No li pregunta gaire res sobre què ha fet ni qui ha matat, tot i que Dexter reconeix que és un assassí en sèrie, i tira endavant amb la seva teràpia absurda. “Dex, et vigilaré les vint-i-quatre hores”, li etziba. Uffff. Que fluixos que han estat aquest cop els guionistes.

Sortosament aquesta línia argumental, que domina els dos primers capítols, sembla que es va perdent a mesura que avança la temporada i Debra Morgan deixa una mica més lliure el seu germà. Fins i tot s’especula amb la possibilitat que acabi entenent les regles de Dexter i s’apunti al carro de la “justícia és cega”. Però, per mi, aquesta no és la clau de la temporada. La clau de volta de tot plegat podria ser l’altre viarany destacat que segueix la sèrie: l’assassinat d’un mafiós de l’Europa de l’Est i tota la trama que pot acabar atrapant Dexter. Aquest sí que és un camí interessant per explotar.

Veurem cap on evoluciona Dexter. L’únic que demano és que tingui un final digne. No és demanar gaire.

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!