El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Tastar nous vins i propostes és sempre un exercici interessant i quan es tracta de vins tan elegants com l’Usted 2008 del Celler Terra Remota, encara més.

Aquest celler de l’Empordà ja porta una colla d’anys treballant i millorant anyada rera anyada els seus vins basats en syrah i garnatxa. El seu és un projecte que aposta clarament pel territori. Amb unes vinyes gronxades pel clima ventós empordanès i portades amb gran cura com si d’un jardí es tractés, aconseguint uns vins cada cop més interessants i complexes.

Si els seus Caminito, Caminante i Camino reflecteixen aquesta feina de qualitat, coronada amb el seu Clos Adrien, un dels millors vins de la zona, ara neix aquest nou vi : Usted. Es tracta de fer una passa més enllà i, a partir de la tria de les millors bótes, cercar l’excel·lència sempre essent fidels al seu projecte de vins amb ànima empordanesa.

Usted és un cupatge de 60% garnatxa negra i 40% de syrah. El tractament és peculiar: la garnatxa ha estat 2 anys en tina d’acer i 1 de criança en fusta i la syrah ha estat primer dos anys en bòta per després passar un altre any en acer. El resultat és un vi elegantíssim i molt delicat. Roig cirera brillant amb ribet de reflexes ataronjats, desplega un nas complexe i subtil. Fruita negra madura amb una lleugera regalèssia negra, torrats, cacaus i records cendrosos li configuren un ventall d’aromes profunds, evocadors. Ès abellutat, sedòs, amb uns tanins rodons i sense arestes, amb un agradable pas per boca, voluptuòs, molt femení donant lloc  a un postgust de llarg recorregut. En certs moments, pot recordar el seu germà Clos Adrien, però aquí la garnatxa s’imposa conferint-li un xic més de sensualitat i potser menys floralitat.

Un vi molt especial on destaca l’elegància del conjunt. Felicitats Terra Remota. Bona feina amb aquest Usted !Â