El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Hi ha moltes guies de vins, rànquings i llistes, puntuacions, escales i categories. Algunes són poca cosa més que un llistat, d’altres obvien els cellers petits o són incompletes i algunes, arriben a traspuar mercantilisme. És per això que en general no som amics de les guies de vins, sobretot quan volen abarcar països o regions extenses any rera any i intenten establir una escala de valors en un món tan subjectiu com és el del vi.

Però projectes com el de Vinologue són ben diferents i et reconcilien amb el vi escrit. Seguint la filosofía de centrar les guies en monogràfics de petites regions, recomanant (que no categoritzant) els vins, i sabent valorar també el lloc i la gent que els fa possibles, aconsegueixen una eina molt interessant i honesta per als aficionats al vi i per als professionals que volen aprofundir en una zona desconeguda.

De moment, els seus autors (Miquel, l’Elvira i en Goran) han publicat 6 guies. Entre elles, una dedicada a l’Empordà i una altra al Priorat. Totes dues molt ben documentades i molt recomanables. En preparació, Menorca.

Doncs ja ho sabeu ! si aneu de viatge i cerqueu una guía pràctica per gaudir al màxim els vins durant la vostra estada, una bona idea és Vinologue !