El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

vdoweb

Quan l’amic Jaume Pallàs, ara ja fa unes setmanes, ens va trucar per sumar-nos a la proposta de tast vertical dels vins de Vinyes d’Olivardots que havien projectat conjuntament amb Ramon Roset, ens va faltar temps per apuntar-nos-hi. Tastar els vins de la col·lecció VdO de Vinyes d’Olivardots és per a qualsevol apassionat del tast de vins, un verdader regal, i fer-ne una degustació vertical coneixent totes les varietats i detalls de cada anyada, de primera mà, de Carme Casacuberta, enòloga i propietària del celler i David Pujol, ja es tracta de tot un privilegi, arrribant a l’estadi de tast memorable.

vdo_gent1

Dins el celler, tota la família VdO és basada en dos paràmetres : la varietat i el terrer. De fet, millor dit : tres, considerant l’anyada. El sistema de codificació adoptat pel nom dels vins ens hi ajuda : VdO 1.x pels monovarietals de carinyana en terrer de pissarra, 2.x per la carinyana en sauló, 3.x per la syrah, 4.x per la cabernet sauvignon, 5.x per la garnatxa i 6.x per la carinyana blanca.

Compartint taula amb altres amics del món del vi com Anna Vicens, Bonfill Arché, Jaume Aguadé i Isaac Valls entre d’altres, durant la nit vam poder degustar : 1.07, 1.08, 1.09, 1.10, 2.08, 2.09, 2.12, 3.08, 4.09, 5.10 i 6.11.  Tots ells vins d’una qualitat excel·lent i que emociona. Comparar anyades i terrenys va ser tota una experiència generadora de diversos debats a taula: Quina anyada 1.07 o 1.08 ? Quin terrer triar, pissarra (1.08) o sauló (2.08) ? Un heroi : el 2.12 !

vdo_gent

Tot seguit us podríem fer nota de tast de cadascun dels vins, però aprofitarem per suggerir-vos que visiteu els articles que en van publicar en Ramon Roset (aquí), en Nani Ramon de Viníssim (aquí) i en Jaume Aguadé a VinsdeCatalunya.org (aquí), que a banda d’estar molt ben explicats, coincidim plenament amb les seves apreciacions (i ens estalvien feina !!).

 Una gran nit en companyia de l’excel·lència de Vinyes d’Olivardots i els bons amics companys de tast.  Gràcies a tots !