El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]3iJKPDg209M[/youtube]

L’enginyer Tsutomu Yamaguchi estava de viatge de negocis a la ciutat japonesa d’Hiroshima el 6 d’agost de 1945. Aquell dia un B-29 dels Estats Units batejat com Enola Gay va deixar anar la primera bomba atòmica, batejada com a Little Boy, de la història sobre població civil.  El nom de l’avió era el de la mare del pilot, el coronel Paul Tibbets. L’esclat de la bomba va matar de cop 140.000 persones i els que van sobreviure a la destrucció van patir greus malalties arran de la radiació. Yamaguchi, que estava a tres quilòmetres de l’explosió, va patir cremades però va sobreviure i, després de passar la nit a Hiroshima va decidir tornar ràpidament a casa seva, a Nagasaki. Hi va arribar dos dies després, just quan un altre B-29, batejat Bockscar, va llançar una segona bomba atòmica, batejada Fat Man, sobre la ciutat. Més de 70.000 japonesos van morir de cop però Yamaguchi, que estava a tres quilòmetres de distància, va tornar a sobreviure, encara que va perdre parcialment l’oïda. Tsutomu Yamaguchi té actualment 93 anys i encara viu.  És oficialment l’única persona al món que ha sobreviscut a dues explosions nuclears.

Hi ha altres persones que també han demostrat la seva sort. Una és Violet Jessop que ha passat a la història com la persona que ha sobreviscut a dos naufragis mítics. Jessop era hostesa de la White Star Line, la companyia propietària del Titanic, el Britannic i l’Olimpyc. Va sobreviure a l’enfonsament del Titanic el 1912 del qual va escapar en un bot salvavides quan aquest s’enfonsava després de xocar amb un iceberg.  El 1916, com a infermera de la Creu Roja, va viure el naufragi del Britannic quan el vaixell hospital navegava pel canal de Kea, al Mar Egeu, i hi va haver una explosió d’origen indeterminat -mina o torpede- i es va enfonsar en menys d’una hora.

Però també hi ha gent que encara avui dia té molta sort per evitar tragèdies. Rob De Knecht és un empresari holandès que aquest any ha sobreviscut a dos accidents aeris la mateixa setmana. Viatjava a bord de l’avió de Turkish Airlines que es va estavellar el 25 de febrer a Amsterdam i en el qual van morir nou persones. De Knecht es va trencar quatre costelles. Sis dies abans havia sobreviscut a un altre accident a l’aeroport d’Istambul quan l’aparell en què volava va xocar amb un pal d’il·luminació.