Contraproposta a l’acció bancària del 30 de maig

Ens poproposen que el dia 30 de maig retirem 155 euros del nostre compte com a protesta  contra la banca. Molt bé. I després què? Ens els gastem? Els guardem a casa? Els tornem a ingressar al mateix banc?

Proposo que amb aquests 155 euros obrim un nou compte a un banc ètic o una caixa cívica com són Triodos Bank, Banca Cívica o la CAN. Són entitats que col.laboren en projectes socials, amb ONG’s i que no financien empreses fabricants d’armament. Triodos Bank no ofereix hipoteques ja que no vol especular i créixer a costa del ciutadà i l’especulació del sector inmobiliari.

Aquests bancs funcionen igual que la resta: pots domiciliar rebuts, ingressar i treure pel que, ja que teniu el compte obert podeu aprofitar per fer-lo servir per operar i, sense adonar-vos-en estareu beneficiant entitats que treballen per a la societat i el medi ambient.

Si et sembla una bona proposta, fes-la córrer entre els teus amics.

Quant a Míriam Algueró Josa

Experta en comunicació on-line i apassionada de la sostenibilitat i la RSC visc a cavall entre la ciutat i la montanya procurant fer que aquest món sigui, cada dia, una mica més colaboratiu.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de RSC i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.