El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/olgadomenech
Articles
Comentaris

Anem a veure un parell de postures més de gimnàstica abdominal hipopressiva:

Drets

Drets amb els peus paral·lels, els genolls una mica flexionats i el pes del nostre cos cap a la part de davant del peu (notant com els dits es volen agafar al terra). Col·loquem la pelvis en una posició neutra (no cau ni endavant ni enrere) i tota l’esquena dreta sense forçar la postura. Deixem les mans a sobre de les crestes ilíaques amb els colzes flexionats i orientats cap als costats.

Des d’aquesta posició inspirem – expirem – “xuclem” (tal com ja està explicat a GAH II). Mentre estem en apnea realitzant l’exercici fem una petita força des de les mans empenyent cap avall, des dels colzes cap als costats i les espatlles cap avall mentre el coll s’estira cap amunt.

Com sempre mantenim en apnea el màxim possible (intentant uns 20-25 segons) i repetim l’exercici.

 

Una variant de les 4 grapes

Igual que en la posició de quatre grapes mantenim els genolls una mica separats, intentant que les cuixes quedin a la vertical. Però ara deixem les mans, avantbraços i colzes que contactin amb el terra, intentant que tota la columna dibuixi una línia recta des del sacre fins al cap.

Des d’aquesta posició inicial inspirem-expirem-“xuclem”.  Mantenim aquesta posició “xuclant” sense respirar l’estona que podem, intentant arribar als 20 segons.

Mentre estem en apnea realitzant l’exercici farem una petita força des dels colzes com si els clavéssim cap al terra i cap als costats.