El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/carlesribera
Articles
Comentaris
Portada del llibre

Portada del llibre

Publicat per Accent Editorial¬†amb traducci√≥¬†d’Isabel Olid B√°ez,¬†acabo de llegir¬†Coses que passen,¬†de Gr√©goire Boullier, una magn√≠fica autobiografia no s√© fins a quin punt real, no s√© en quina mesura imaginada, sigui com sigui un fet que al cap i a la fi resulta irrellevant perqu√® all√≤ que compta √©s la pot√®ncia de la hist√≤ria, i de pot√®ncia, for√ßa i contund√®ncia no ni falta gens a aquest rapport¬†sobre la vida del senyor Boullier. Per situar-vos,¬†trobo que √©s una¬†narraci√≥ argumentalment i estil√≠sticament situada en un punt indeterminat entre Una educaci√≥ francesa, de Joan Daniel Bezsonovff¬†i Auxili, perd√≥de Fr√©d√©ric B√©igbeder. Una mica m√©s salvatge i menys elaborat que el primer, una mica menys¬†exuberant i m√©s cre√Įble que el segon. Una hist√≤ria de canvis de resid√®ncia, d’infantesa marcada per relacions familiars¬†extravagants i un concepci√≥ de les relacions humanes i¬†sexuals¬†tortuosa i¬†embolicada. Un personatge que est√† com un llum, la qual cosa li permet¬†il¬∑luminar una hist√≤ria¬†explicada amb¬†empenta,¬†de gruix narratiu i d’estil¬†fresc i alhora profund.¬†M’ho he passat¬†b√©, ho reconec, amb aquesta tragicom√®dia existencial¬†del senyor Boullier.¬†