El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/donesllagostera
Articles
Comentaris

 

foto niu

 

L’Associació Dones d’Arreu de Llagostera ha posat en marxa aquest curs 2014-15 el programa El Niu lector que té per objectiu fomentar l’hàbit de la lectura entre els alumnes del municipi, ja des de petits. L’entitat ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera i de la Biblioteca Julià Cutiller.  En el programa hi han participat vint-i-tres nens i nenes de 2n i 3r de primària dels dos centres escolars que hi ha al municipi: l’escola Lacustària i l’escola Puig de les Cadiretes. S’ha dut a terme amb voluntàries de l’Associació i  alumnes de 4t de l’Institut del municipi     que també s’hi han implicat com a voluntàries . Les classes de lectura van començar al desembre i han acabat al maig. S’han fet en una de les aules de la llar d’infants el Niu de Llagostera  els dilluns i els dimarts i ha consistit en mitja hora de lectura per nen amb llibres que ha cedit la biblioteca Julià Cutiller.

L’entitat ha valorat satisfactòriament l’experiència que ha servit perquè “els alumnes que han estat atesos es familiaritzin amb els llibres i vagin desenvolupant un hàbit de lectura”.  L’Associació Dones d’Arreu vol repetir el programa l’any que ve i ampliar-lo perquè hi puguin participar també alumnes de 1r de primària. La intenció és fer el proper curs algunes sessions a la Biblioteca perquè es vagin familiaritzant amb aquest entorn. “El programa no  només beneficia els nens que hi participen perquè van adquirint l’hàbit de llegir, sinó que, a més, promou la participació en entitats del municipi entre els alumnes de l’Institut”, afegeix l’Associació .

Paral·lelament Dones d’Arreu ha continuat aquest any amb el programa de reforç escolar que va iniciar el curs passat entre alumnes  amb dificultats per seguir els estudis.

Dones d’Arreu és una associació que va néixer  l’any 2007 per potenciar el paper de la dona en els diferents àmbits socials del municipi i  per fomentar la participació activa de les dones procedents de diferents cultures així com trobar espais d’intercanvi d’experiències.  Actualment l’entitat també té un programa d’atenció a les dones víctimes de la violència masclista i als  seus fills.