La UOC ja s’adapta al mòbil

Els alumnes de la UOC començaran a rebre els continguts de més de 500 assignatures en tres suports digitals (llibre electrònic, audiollibre i videollibre) a partir d’aquest segon semestre de curs. La UOC ha impulsat la iniciativa “TRIA!” per fomentar aquest nou tipus de comunicació en observar que molts dels seus estudiants “combinen treball i formació”, i són persones que acostumen a viatjar i “aprofiten les hores lliures per estudiar”.

El sistema s’ofereix a través de l’aplicació d’un programari lliure que aplica transformacions XML, que permet que els estudiants puguin consultar els continguts a través dels iPhones, Palms, BlackBerys o els portàtils. En global, el projecte afectarà el 40% de les assignatures de la universitat, en les quals ja s’han matriculat més de 34.000 estudiants.

Un altre petit gran canvi. Novament una transformació en la relació amb l’alumne, amb la UOC al capdavant. D’acord que el futur de la comunicació destinat a l’usuari serà en els mòbils de quarta generació i els ordinadors considerats ultraportàtils, però sense l’esperit, la vocació i la transformació dels continguts, com en aquest cas genera la UOC, aquests canvis no serien reals. De res serveix estar connectats tecnològicament en aquesta era de gran competitivitat global sinó entrem de ple en la societat de la informació, tal com fa la UOC, que en aquests moments és un clar referent del nostre país.

Música / País petit # Cris Juanico, Natxo Tarrés i Joan Masdéu

PD: Primera onada del 2009 sobre les audiències: El consum de televisió es manté mentre que el d’Internet puja i el de ràdio baixa.

PD2: El 60% de les llars espanyoles encara no tenen connexió a internet. Catalunya va ser un referent agrícola, industrial i segur que ho serà digital.