La Catalunya que hauria de liderar

Castell-Platja d’Aro. A mig matí. Desenes de treballadors escampats al costat de la carretera un diumenge treballant a corre-cuita per intentar que Fecsa-Endesa pugui restablir el subministrament d’electricitat a les llars i empreses que, una setmana després, continuen sense llum al Gironès i el Baix Empordà. És una altra imatge entristidora que s’afegeix a les d’aquests dies en veure les torres de tensió caigudes al terra o bé doblegades a causa del temporal de neu que, per inesperat que fos, no n’hi per comprovar ara les deficiències que patia el nostre sistema. Veure com un helicòpter ajuda a col·locar pals de fusta en lloc de torres és una sensació massa tercermundista que Catalunya no mereix, que evidencia com durant anys hem estat a mans d’una empresa energètica que no ens ha tractat com a bons clients. Que, sens dubte, ho som.

Els catalans sempre hem tingut un esperit que ens ha permès ser un territori de referència a l’Estat espanyol i convertir-nos en líders en molts aspectes de la nostra societat. Hem estat una terra de lluitadors i emprenedors, i per això hem tingut un bon cartell a l’exterior. Però aquesta realitat s’ha anat transformant i les infraestructures en són una bona demostració. De fet, hem passat èpoques recents molt pitjors però sempre ens n’hem sortit. Tots junts, amb l’afegit de ser terra d’acollida i esperances, per la nostra bonança econòmica. Després d’aquest mal capítol, ara tornarà a passar i sempre ens toca refer-nos contra les mateixes adversitats que no ens afavoreixen. Però hi ha responsabilitats i una gran empresa que se n’ocupava de gestionar-ho. Per tant, és a qui li toca compensar als milers de clients catalans afectats.

Música / L’home que treballa fent de gos # Els Amics de les Arts