El torn judicial de Jaume Matas

Avui és el dia que ha de comparèixer l’expresident de les Illes davant la justícia pel cas Palma Arena. Els escàndols de corrupció no deixen de saccejar la política mallorquina i al mateix temps, en els darrers anys, s’han centrat en el litoral mediterrani: des de Marbella, passant pel País Valencià, i fins a Catalunya. I mentre Jaume Matas ha de declarar aquest matí davant del jutge José Castro, la direcció del PP ja va mirar ahir cap un altre costat alhora que va avisar que si hi ha proves evidents de prevaricació serà apartat del partit, tot i que ara Matas ja s’ha desvinculat de la política activa perquè resideix a Nova York i treballa com a assessor per a PricewaterhouseCoopers. Mentre la crisi no deixa de passar factura al govern socialista -a Zapatero  li va faltar molt més convenciment en l’entrevista a TV3-, els escàndols de corrupció continuen qüestionant els mandats dels presidents autonòmics del PP.

I els casos en els quals es troba afectat l’exministre del PP no són pocs: prevaricació, suborn, apropiació indeguda, malversació, falsedat documental, tràfic d’influències, blanqueig de capitals, delicte fiscal i electoral. Tot apunta que Matas, com a mínim, no podrà abandonar l’Estat i haurà de lliurar el passaport.  Per tant, no podrà tornar a la feina durant una llarga temporada. A més, es parla de fiances milionàries -el seu entorn ja ha avisat que ha preparat els diners-, tant penal com civil, que superarien així les de Maria Antònia Munar.

Música / Smooth # Carlos Santana & Rob Thomas

PD: Laporta torna a demostrar fins on pot arribar el Laportisme: abandona Godall per pactar a l’ombra amb Soriano, volia Sala i Martín, i ara aposta per Ferrer.

PD2: Zapatero, tal com va demostrar amb l’entrevista amb la Terribas, només creu en Catalunya com a comunitat autònoma.