Menú de navegació+

Els BAFTA li són hostils a Cameron

Publicat el 23 febrer, 2010 per a Cinema |

A+ | a-

A l’espera del que deparin els Oscar (ens agradi o no, l’aparador cinematogràfic internacional més influent), un dels primers combats entre l’exparella James Cameron-Katrhyn Bigelow ha acabat amb victòria de realitzadora d’En tierra hostil (The hurt locker). Ens referim a la decisió dels BAFTA (premis que atorga l’Acadèmia de Cine Britànica, la germana petita de Hollywood) de premiar el film de Bigelow en les principals categories (pel·lícula, direcció, so, muntatge, fotografia i guió original). Per la pel·lícula més taquillera de l’any, Avatar, el consol va recaure en els guardons tècnics, i encara gràcies. I nosaltres encantats.

Tal com passarà d’aquí a un parell de setmanes en els Oscar, En tierra hostil i Avatar tenien la majoria de les nominacions BAFTA, amb vuit nominacions cadascuna. Com a dada curiosa, Bigelow s’ha convertit en la primera dona que guanya el BAFTA a la millor direcció (!!!!????), i segons declaracions seves «espera no ser l’última». Com també esperem amb els dits encreuats (tampoc és que no podrem dormir) que torni a ser una dona (ella concretament) la que s’emporti la preuada estatueta daurada.

S’ha de dir que en la fase prèvia d’aquest hipotètic combat, Bigelow ja va rebre el favor de la crítica nord-americana (però això no compta segurament pel gran públic). Una altra cosa van ser els Globus d’Or, en què la partida se la va emportar clarament James Cameron amb la que sens dubte és la pitjor pel·lícula de la seva carrera (i això que també és el firmant de Piraña 2: Los vampiros del mar). Ara per ara la cosa està així: amb Cameron 1-Bigelow 1. Els acadèmics tenen la decisió final. Tenim esperances, però no hi confiem…

Autor: Jordi Camps

Els Bastards m'acusen de Cahierista. Però jo només combrego amb un Déu, Cronenberg, i a una religió, la Nova Carn