Menú de navegació+

El Profeta hauria sobreviscut a Oz?

Publicat el 26 març, 2010 per a Sèries |

A+ | a-

Probablement, Malik El Djebena, el protagonista d’Un profeta, hauria estat violat uns quants cops, pocs dies després d’entrar a la presó d’Oz, per l’Adebisi o en Keller. O hauria fet de puta per a en Vern Schillinger, el cap dels nazis. Però, segurament al final s’hauria associat amb l’irlandès O’Reily i, de la mateixa manera que a Un profeta, hauria maquinat tot de coses per poder sobreviure a Oz (cosa gens fàcil).

A la presó d’Oz (HBO, 1997-2003), no és fàcil sobreviure-hi. Si a cap dels grups que la conformen (italians, hispans, negres, irlandesos, musulmans, gais, nazis o motard) no li caus bé, tenen moltes maneres de fer que deixis de respirar (des de fer-te menjar vidres o tirar-te oli bullent per sobre fins a esclafar-te amb un ascensor). Si a la pel·lícula que dóna nom a la presó, Màgic d’Oz (1939), la imaginació estava destinada a recrear el món màgic d’Oz, a la presó d’Oswald (Oz per als reclusos) la imaginació està enfocada a trobar la millor manera per carregar-te aquell que no et cau bé.

Malik no ho hauria tingut tan fàcil amb el tràfic de drogues. Primer Nino Schibetta i després Chucky Pancamo amb l’Enrique Morales li haurien posat moltes traves al tràfic de drogues a dins la presó. Potser l’haurien avisat un cop, però de ben segur que si no n’hagués fet cas l’hauríem trobat penjat, degollat o amb una sobredosi. I és que les drogues, a Oz, són negocis dels mafiosos.

Si que no hauria tingut cap problema a l’hora de subornar els guardes. És més, els d’Oz, pel mateix preu, li haurien fet alguna oferta molt més profitosa.

El Profeta hauria sobreviscut a Oz? Segurament sí, però passant-les molt putes!

Autor: Jordi Taulats

Dissenyador d'El Punt Avui i encarregat de controlar aquesta patoleia de Bastards