Menú de navegació+

La cara oculta de Sitges

Publicat el 21 octubre, 2010 per a Cinema |

A+ | a-


El festival de Sitges és el gran aparador del cinema fantàstic i t’ofereix l’oportunitat de veure pel·lícules que segurament mai no arribaran a les nostres grans pantalles, la majoria de vegades perquè el seu nivell deixa molt a desitjar, però d’altres cops només la injustícia i el poc atreviment dels productors o distribuïdors fan que aquestes cintes s’estrenin en poquíssimes sales o s’editin directament en DVD.

Us parlaré d’un parell d’exemples. L’any 2008, el film britànic Eden Lake, de James Watkins, va ser una de les grans revelacions del certamen i es va endur el premi especial del jurat. Els bastards, que som uns assidus de Sitges, vam tenir l’oportunitat de veure la cinta i vam quedar meravellats pel ritme, la tensió, l’ambient i la crítica social que traspuava aquella pel·lícula. L’argument gira al voltant d’una parella que es veu involucrada en una macabre persecució per part d’un grup d’adolescents, que veuen la violència com un joc. Tothom donava per fet que Eden Lake arribaria a les grans pantalles espanyoles i podria fer fortuna, però es va quedar un simple blockbuster.

En aquesta darrera edició de Sitges podria passar el mateix amb Monsters, del també britànic Gareth Edwards, que narra les peripècies d’una parella que ha de creuar un territori mexicà, que fa anys que està tancat per l’aparició d’uns violents pops extraterrestres. Una barreja de Distrito 9 i Monstruoso, que amb un baix pressupost aconsegueix una més que correcta història en què el menys important són els monstres i el que agafa més transcendència són les relacions humanes i el drama de la immigració. Algunes notícies apunten que Monsters es podria estrenar a Espanya el mes de desembre, tot i que ja veurem en quines condicions.

Per sort, sempre ens quedarà internet!

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!