Menú de navegació+

Paco Plaza i Leticia Dolera premen el REC

Publicat el 17 abril, 2012 per a General |

A+ | a-

[ylwm_vimeo height=”423″ width=”618″]40474275[/ylwm_vimeo]

Dos quarts d’onze del matí. Eixample barceloní. Cafeteria 101. Els Bastards hem quedat per esmorzar amb dos dels protagonistes d’aquests dies de la cartellera. Paco Plaza i Leticia Dolera. O el que és el mateix. El director de [Rec] 3 Génesis i la Clara, la nostra núvia preferida. La que tant ens fa trempar amb una serra mecànica a les mans. Tots dos són mitjanament puntuals. Arriben plegats. Ella vesteix amb un estil desenfadat però amb un punt d’elegància. Cool. Ell amb una jaqueta de cuir i una camisa. Els petons protocol·laris i seiem a esmorzar. No volem fer una entrevista convencional, volem xerrar sense presses ni gaire preguntes precuinades per conèixer millor les seves inquietuds. Per tant, primer de tot cal menjar tranquil·lament. Paco demana una truita de patates i Leticia, un mini.

Tots dos estan encantats de l’èxit de la pel·lícula tant a l’Estat espanyol com a França. Aviat s’estrenarà a Mèxic i és possible que al Japó i Corea. Aquí se li encenen els ulls a Leticia. “Seria genial anar al Japó i Corea”, exclama amb la seva característica cara angelical i tot seguit afegeix: “Triomfaria, perquè jo tinc una certa fesomia  manga”. Completament d’acord. Paco riu. Hi ha química entre ells i això es nota a [Rec] 3 Génesis. Un film que trenca amb els anteriors i que tots dos emmarquen en el gènere de “terrorromàntic” perquè és un “homenatge” a l’amor i al món dels morts vivents. En general la cinta és gamberra i passada de voltes, i després dels primers quinze minuts abandona la càmera en mà subjectiva. Per què? “No volíem fer una pel·lícula com l’anterior. Era estirar massa el xiclet”, assegura Plaza. També hi ha un altre motiu. La càmera subjectiva ja és massa repetitiva. Continuem xerrant. Hi haurà novetats al DVD? Sí! Els fans de Leticia estarem d’enhorabona. Hi haurà tot el ball complet entre ella i Diego Martín durant el convit. Amb Eloise de la icona Tino Casal de fons. Res a envejar a la coreografia de John Travolta i Uma Thurman a Pulp Fiction. “Serà com el nostre vídeo de casament”, comenta Leticia.

Leticia Dolera, David Ruiz, Paco Plaza i Marc Bataller

La conversa deriva cap al festí de sang de [Rec] 3 Génesis. Plaza beu del millor cinema dels anys 80. Sam Raimi o Peter Jackson són alguns els seus referents. Els directors amb què va créixer de petit i això es nota. I Leticia? Aquí ja és més complicat de dir. Plaza la defineix irònicament com a “cultureta”. Godard, Haneke… Rialles. “M’agrada el cine amb històries que m’expliquin coses”, destaca genèricament. Acaba concretant que una de les pel·lícules que va marcar-la va ser Fantasía de Disney. La primera que va veure al cine.

I el futur? Projectes? Tornarem a veure zombis/dimonis made in Plaza? Un no rotund, almenys de moment. “Estic fins els… de zombis. Des del 2006 he estat cada dia de la meva vida rodejat de zombis. Estic saturat”. Admet que tampoc veu The Walking Dead per una falta de temps. Per tant, necessita un kit-kat de cerebros, cerebros… La idea que té en ment gira al voltant dels vampirs. Concretament fer una pel·lícula de Maldito viernes, un tràiler fals que va gravar per a un concurs. I Dolera com a protagonista? “T’hi apuntes?”, li pregunta Paco Plaza. “Encantada”, respon. De moment Dolera ja té confirmada la  participació a Los últimos días, el nou producte dels germans Pastor sobre l’apocalipsi a Barcelona. I fa poc també ha rodat el nou videoclip del grup britànic Keane dirigit per Juan Antonio Bayona seguint una estètica del cinema del terror dels anys 70.

I REC4? (spoiler) Alguns fans demanen la resurrecció de Clara. Plaza i Dolera no en saben res. El projecte depèn de Jaume Balagueró. Però només un apunt. A Clara no li disparen al cap. Tothom sap que els zombis només moren quan els destrosses el cervell. Hi haurà més Clara? “No ho sé”, contesta amb un mig somriure. Tant de bo!!!

Entrevista realitzada per David Ruiz i Marc Bataller

Autor: Uns bastards

Som un col·lectiu dedicat a difondre la bastardia amb l'única arma de que disposem de moment: les crítiques de pel·lícules i sèries