Menú de navegació+

El laberint de “Homeland”

Publicat el 10 maig, 2012 per a Sèries |

A+ | a-

Segur que tots heu tingut el típic somni del laberint. Camines i camines i no trobes la sortida. Quan sembla que veus la llum, resulta que no és la sortida. El camí està tancat i cal tornar a començar de nou. Suors fredes. Sort que de cop et despertes i tornes a la realitat. Doncs Homeland, la sèrie que actualment emet a Espanya la Fox, és una mica això. Un laberint amb centenars de carrerons sense sortida. Cada capítol sembla que l’enigma ja està resolt, que estàs a punt de desxifrar l’entrellat del trencaclosques i, de sobte, un cop de puny directe a l’estómac!!! Un nou atzucac. Però aquesta situació no et produeix una sensació d’angoixa. Al contrari. T’anima a continuar i continuar per intentar trobar la solució. Així és com ha de ser una sèrie. Capítols oberts i un ai al cor en cada escena final.

Per a aquells que no hagueu vist Homeland la història és fàcil d’explicar: un marine dels Estats Units és rescatat després de diversos anys de captiveri a l’Iraq per part d’al-Qaeda. El sergent torna al seu país com un heroi. No podia ser d’una altra manera. L’altre dia un company de feina m’explicava que en un viatge d’oci va veure com un soldat era aplaudit per desenes de persones que estaven a l’aeroport d’Atlanta. I no el coneixien de res. Era simplement el reconeixement a la seva feina. El patriotisme nord-americà.

Però continuem amb Homeland. Una agent de la CIA sospita que no és or tot el que llueix i que el marine podria ser realment un terrorista, que està preparant un atemptat. A partir d’aquí el que us comentava. Girs argumentals, sorpreses, camins que s’obren i es tanquen… un laberint. Un estil molt semblant, per exemple, al The Killing. Cada episodi et va oferint petits ingredients fins a arribar a completar un menú excel·lent. Un menú que té una primera temporada amb dotze capítols i una segona que està previst que s’estreni el 30 setembre. Un menú que ha rebut un munt de premis, entre els quals destaca el Globus d’Or a la millor sèrie dramàtica de l’any passat.

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!