Menú de navegació+

Llarga vida als britànics

Publicat el 5 juny, 2012 per a Sèries |

A+ | a-

Sé que aquest títol pot provocar coïssor a més d’un, començant per mi mateix, però només em refereixo a les sèries, a les sèries britàniques. Deixem-ho clar. Continuo pensant que els britànics són una espècie diferent (només cal fer una volta per Lloret de Mar per comprovar-ho) i reconec que m’encanta refregar-los que el millor que ha passat en un Mundial de futbol és la Mà de Déu, del gran i mític Maradona.

Però centrem-nos en les sèries, que és leitmotiv d’aquest post. Per què m’atreveixo a demanar llarga vida per als britànics? Doncs, perquè acabo de veure el primer capítol d’Inside Men, de la BBC, i he quedat fascinat, meravellat… exactament igual que em va passar amb Sherlock o Black Mirror. Però què és Inside Men? Es tracta d’una minisèrie de quatre capítols que gira al voltant de tres personatges que participen, directament o indirectament, en l’atracament d’un dipòsit on es guarden grans quantitats de diners en metàl·lic. Els primers cinc minuts són extraordinaris. L’atracament perfecte! Un gènere molt vist al cinema, però no tant a la petita pantalla. Però a partir d’aquí els guionistes et retraten les misèries dels protagonistes que els impulsen a començar una cursa desenfrenada, que tots intuïm que acabarà malament. Per tant, l’acció queda en un segon terme i prenen força les històries humanes.

En aquests moments els productes que es fan a la Gran Bretanya no tenen res a envejar als dels Estats Units. Són punyents, directes, profunds, ben elaborats, etcètera. Algun dia serem capaços a casa nostra de fer aquest pas endavant? Serem capaços que Gran Nord o La Riera passin de ser simples telenovel·les mal fetes a sèries de culte? Potser seria la manera de poder salvar la prima de risc i que se’ns considerés algú a Europa. Ja se sap que la imatge compta, i molt, en els mercats.

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!