Menú de navegació+

Breaking good

Publicat el 2 agost, 2012 per a Sèries |

A+ | a-

No sé si m’acabarà d’agradar la transformació de Walter White (el personatge principal de Breaking Bad) que s’entreveu a la cinquena temporada, que va començar diumenge als Estats Units. Fins ara White (Bryan Cranston) s’ha anat reinventant i ha anat canviant. A la primera temporada el càncer és el catalitzador dels canvis, que fan que passi d’home gris, corrent i infravalorat, a aprenent de traficant de drogues (dóna sentit al nom de la sèrie, que en anglès vol dir tornar-se dolent). En la segona temporada la malaltia gairebé desapareix de la narració, però la transformació del personatge continua,i en les temporades successives Walter White s’ha anat fent tan malbé que ja no s’assembla gaire a l’home que treballava alhora de professor i en un garatge per mantenir la família.

Paradoxalment, fins ara com més dolent i corrupte es torna Walter White, més bona es fa la sèrie. Passades quatre temporades, ja fa temps que la motivació de guanyar diners per salvar la família ha quedat en un segon pla, igual que el càncer. Ara Walter White és amo del seu destí, és ell contra els elements, al més pur estil de l’oest. En el primer episodi de la cinquena temporada sembla gairebé un déu. Sense enemics, amb el tast del poder i el diner s’ha tornat arrogant, intimidador. A diferència dels déus, però, White està clar que ha de morir. Com? Farà bo el lema que porta imprès a la matrícula, Live free or die? No crec que es deixi vèncer per una malaltia. Morirà a la seva manera.

Nuria Forns

Autor: Nuria Forns