Menú de navegació+

Breaking good

Publicat el 2 agost, 2012 per a Sèries | 5 comentaris

A+ | a-

No sé si m’acabarà d’agradar la transformació de Walter White (el personatge principal de Breaking Bad) que s’entreveu a la cinquena temporada, que va començar diumenge als Estats Units. Fins ara White (Bryan Cranston) s’ha anat reinventant i ha anat canviant. A la primera temporada el càncer és el catalitzador dels canvis, que fan que passi d’home gris, corrent i infravalorat, a aprenent de traficant de drogues (dóna sentit al nom de la sèrie, que en anglès vol dir tornar-se dolent). En la segona temporada la malaltia gairebé desapareix de la narració, però la transformació del personatge continua,i en les temporades successives Walter White s’ha anat fent tan malbé que ja no s’assembla gaire a l’home que treballava alhora de professor i en un garatge per mantenir la família.

Paradoxalment, fins ara com més dolent i corrupte es torna Walter White, més bona es fa la sèrie. Passades quatre temporades, ja fa temps que la motivació de guanyar diners per salvar la família ha quedat en un segon pla, igual que el càncer. Ara Walter White és amo del seu destí, és ell contra els elements, al més pur estil de l’oest. En el primer episodi de la cinquena temporada sembla gairebé un déu. Sense enemics, amb el tast del poder i el diner s’ha tornat arrogant, intimidador. A diferència dels déus, però, White està clar que ha de morir. Com? Farà bo el lema que porta imprès a la matrícula, Live free or die? No crec que es deixi vèncer per una malaltia. Morirà a la seva manera.

Nuria Forns

Autor: Nuria Forns

5 comentaris

 1. Em sembla que ens ho passarem molt bé!! sobretot amb en Mike, gran personatge!!

  Estic d’acord que en White acabarà morint: morir matant, esclar!!

 2. Personalment opino que la transformació de White ha sigut sempre la mateixa. Una anada i vinguda entre ds pols oposats. Una lluita amb ell mateix sobre si continuar essent White o anar cap a el costat més fosc i atraient que és Heisenberg i la ilegalitat. L gràcia de la sèrie seria, sota el meu punt de vista, veure’l al punt culminant del seu “jo” Heisengberg i més endavant protagonitzant la gran caiguda al fracàs (inevitable). No sé si morirà, però que no acabarà bé ho veig força clar.

  Petit apunt i potser SPOILER pels molt puritans: Què brutal a l’últim capítol (5×03) el moment Scarface. Vaig estar a punt d’aixecar-me i aplaudir mentre em queia una llagrimeta de felicitat per la galta. Sublim és poc. Potser Heisenberg se’ns queda curt i l’evolució real és cap a Tony Montana. Només d’imaginar-me’l ja ric! Massa esquizofrènic tot plegat!

  • Lluís Simon

   El millor de l’escena és la cara de la dona!

 3. hut up!!!!! Shut up!!!! Shut uuuuuuuup!!! Ens tornarem tots bojos amb aquesta sèrie.

 4. Nuria Forns

  Shut up!!!!!!!!!!!
  És evident que White ha anat canviant i sempre ha tingut aquesta lluita interna, però ara sembla que la lluita ja no hi és. Ara és una mena de déu. Només cal recordar la frase que li diu a la seva dona en el primer capítol “et perdono”. Com si es tractés d’un emperador romà. Quan vaig escriure aquest post encara no havia vist ni el segon ni el tercer capítols. En l’últim capítol em va agradar el procés de “cuina”. Sembla un Ferran Adrià de la droga. I amb els maldecaps d’haver-se fet “autònom” i haver de pagar els treballadors!

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*