Menú de navegació+

‘Prometheus’ no és una preqüela d”Alien’

Publicat el 13 agost, 2012 per a Cinema |

A+ | a-

Prometheus, el darrer treball de Ridley Scott, és una pel·lícula entretinguda, amb grans efectes visuals, bon disseny artístic i una banda sonora millorable de Marc Streitenfeld (habitual en les darreres pel·lícules de Scott). Tindria vida pròpia si no s’hagués venut com una preqüela d’Alien, el seu argument és força consistent per poder fer una història nova, sense haver de dependre de l’aparició dels entranyables monstres espacials.

Prometheus ens parla de la recerca per entendre els orígens de la humanitat i del preu que estem disposats a pagar per la informació. A partir de la teoria que vam ser creats per éssers d’un altre planeta, els protagonistes s’embarquen en una missió que els portarà cap a un sistema planetari llunyà. Allà descobreixen que la seva teoria era certa, però s’emporten alguna sorpresa. Els creadors no són gaire pacífics, tot el contrari. Amb aquest sol argument ja es pot fer un film entretingut i divertit com el que ha fet, no fa falta enganyar la gent.

El preu que ha de pagar per ser una nova entrega de la saga Alien és massa car:

Ha de situar la història a l’any 2098 (es demostra que els de Decatlhon no evolucionen gaire perquè els arqueòlegs encara vesteixen igual) ja que el primer Alien succeeix el 2122 i ha de fer càlculs per quadrar-ho. Ha d’aparèixer l’empresa original de la saga, la companyia Weiland; president de la qual és interpretat per Guy Pearce, que té 45 anys i fa el paper d’un home de més de 90, amb un maquillatge patètic. ¿No hi ha actors de l’edat apropiada per fer aquests papers? Un zero pel càsting. Ha de fer sortir els aliens per algun lloc i no sap com fer-ho. Al principi només els veiem en escultures, i està bé, però es veu obligat a fer una darrera escena, sense cap interès en l’argument, perquè veiem la preciosa criatura i ens adonem que estem mirant una preqüela. Ha de repetir un quants elements comuns en totes les quatre anteriors (Alien vs. Pretador i Alien vs. Predator, Requiem no compten), com per exemple el robot de la companyia (fantàstic Michael Fassbender) o els habitacles de congelació o la picada d’ull que fa a Aliens, quan un tripulant de la nau vol anar a investigar i agafa el llançaflames, en aquell moment la doctora Shaw (Noomi Rapace) li diu que no cal, que és una missió només d’observació, la d’exterminació ja la va signar James Cameron. Tots aquests punts se’ls haurien pogut estalviar i fer un film nou, original i més místic.

Per acabar, una cosa: Sempre he volgut fer com els de Fotogramas i posar el millor i el pitjor d’una pel·lícula. Doncs ara ho faré:

El millor: l’escena en què la doctora Shaw avorta.

El pitjor: la quantitat de personatges que no serveixen per a res (entre ells, el que interpreta Charlize Theron).

Autor: Jep Soler

L'home de pes dels Bastards. Nyerro. Tot depen.