Menú de navegació+

Rajoy, sóc un delinqüent i què?

Publicat el 27 agost, 2012 per a General |

A+ | a-

“La cultura no és un luxe”. Aquest és el lema que corre pel món de la cultura i per les xarxes socials des que el govern espanyol va anunciar que l’IVA dels espectacles passaria del 8 al 21% a partir del mes de setembre. I aquí evidentment s’inclouen les entrades del cinema. Jo, amb tots els respectes al que va proposar aquest lema, el canviaria per un altre: “Rajoy, sóc un delinqüent i què?”. Perquè l’únic que està aconseguint aquest senyor de la barba és que es contragui més el consum i amb el cinema això vol dir menys entrades, menys gent que anirà a les sales i, de retruc, més espectadors que es baixaran pel·lícules per Internet i que seran uns delinqüents perquè infringiran la llei Sinde. És el peix que es mossega la cua. Mare meva, quin govern tan inepte que tenim!

Si a hores d’ara anar al cinema ja és una ruïna –entrades, més crispetes, més complements– imagineu-vos a partir del setembre. Poseu-hi pel cap baix, tres o quatre euros més entre entrada i la resta. I si vas amb nens ja pots començar a preparar la bitlletera. Solució? Em quedo a casa, poso en funcionament el meu E-mule i començo a piratejar. Sí, ja sé que això fa mal a la indústria i bla, bla, bla, però què voleu que faci? Deixar de mirar pel·lícules i quedar-me sense una de les meves grans aficions?

Arriba un moment que un home ha de decidir el seu camí i jo, senyor Rajoy, he triat ser un delinqüent. I, no, no ho he fet voluntàriament. Ha estat culpa seva i del seu partit, el PP que quan volen s’emmirallen en Europa –imploren ajudes del Banc Central Europeu com uns nens petits– però quan no els interessa fugen del Vell Continent. Com és en aquest cas, perquè Espanya tindrà l’IVA més alt als cinemes de tot Europa: a Suïssa, és del 2%; a Luxemburg, del 3%; a Holanda i Bèlgica, del 6%; a França i Alemanya, del 7%; a Irlanda, Grècia i Finlàndia, del 9%; a Itàlia i Àustria, del 10%, i a Portugal, del 13%. Una vergonya!!!

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!