Menú de navegació+

L’atac de cor de Michael Clarke Duncan

Publicat el 4 setembre, 2012 per a Cinema |

A+ | a-

Un atac de cor s’ha emportat el bastard Michael Clarke Duncan. Amb un cos fibrat, un metre noranta-sis d’alçada, 145 quilos i una vida dura i plena d’ensurts (el seu pare va deixar la seva germana i mare quan era ben petit i va treballar com a manobre i goril·la d’una discoteca a Chicago), l’actor va començar amb el film Friday (1995), tot i que amb el paper de Bear a Armageddon (1998) els espectadors varen comprovar que no era una bona idea acostar-se gaire a aquesta persona (no us perdeu aquesta escena).

Altres papers importants que el varen portar a la fama varen ser La milla verda (1999) (John Coffey), El planeta dels simis (2001), Daredevil (2003), la infumable The skorpion king (2002) i Sin city (2004). Des del 2003 el seu ritme com a actor va decaure dramàticament i es va dedicar a utilitzar la seva veu en films d’animació com ara Germà ós 2 i Kung Fu Panda i en videojocs com ara God of war II.

Si rebusqueu bé, veure Duncan en papers televisius abans d’entrar a la pantalla gran (El príncep de Bel-Air i Married with children) però la urgència d’aquest article fa que els bastards no puguem investigar més sobre la seva carrera. Com a curiositat, us diré que fa tres anys l’actor va deixar de menjar carn i es va convertir en un vegetarià convençut i ajudava l’organització PETA amb vídeos i entrevistes.

El diari USA Today ho diu tot sobre l’actor amb el títol: «Huge, and hugely talented» (gran i amb un talent excepcional).

Facebook i Twitter van plens amb la seva pèrdua.

Descansi en pau.

Autor: Víctor Gonzàlez

Professor i formador pedagògic en llengües i noves tecnologies per a escoles internacionals. Crític de cinema a @elsbastards