Menú de navegació+

“Falling Skies”, la nova “V”

Publicat el 19 octubre, 2012 per a Sèries |

A+ | a-

Sé que el títol pot resultar provocador i ofensiu per a més d’un, però em remeto a les xifres. Falling Skies, la sèrie produïda per Steven Spielberg sobre una invasió alienígena, ja té en marxa una tercera temporada que s’estrenarà l’any vinent després d’uns bons índexs d’audiència, mentre que V, la nova V, la versió del clàssic dels vuitanta, no va durar ni dues temporades.

Per tant, agradi o no agradi, Falling Skies és el nou referent almenys pel que fa al gènere d’ovnis a la petita pantalla. I dic agradi o no agradi, perquè Falling Skies té tants fans com detractors, gairebé a parts iguals. Tants espectadors que la consideren un producte més que acceptable, alguns fins i tot, brillant, com d’altres que la veuen abominable, un bluf… No n’hi ha per tant, ni per un cantó ni per l’altre.

Un servidor ha vist les dues temporades i la veritat és que passen prou bé. Personalment concebo la sèrie com un mer entreteniment. M’assec al sofà i desconnecto durant quaranta minuts. Aquest cop la veig veure entremig de Boardwalk empire i The Newsroom, dues obres mestres que et fan pensar, que t’aguditzen els sentits, que et bombegen el cor i que et fan estar en tensió durant tota l’estona. Falling Skies és el pol oposat, el Yin i el Yang respecte de Boardwalk Empire o The Newsroom. Acció, escenes amb extraterrestres i una pinzellada sobre les històries humanes. No cal esperar més.

Els més puristes i subscriptors de Cahiers du cinema em diran que perdo el temps. Que no paga la pena veure una sèrie que no t’ajuda a cultivar el cervell ni et fa pensar. Un argument mesquí. Estic segur que tots aquests crítics disfruten més amb una bona pel·lícula d’acció, encara que estigui protagonitzada per Sylvester Stallone, que amb les infàmies d’Albert Serra. I si diuen el contrari, és que volen mantenir l’aparença cool. Perquè qui estigui lliure de pecat que llanci la primera pedra.

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!