Menú de navegació+

‘Hit&Miss’, la vida complicada de Mia

Publicat el 22 octubre, 2012 per a Sèries |

A+ | a-

Mia és una assassina a sou. Mia és sensual. Mia és dura. Mia seria aquella dona amb qui molts voldríem enrrollar-nos si no fos per una petita gran pega: Mia és transsexual.

Hit&Miss ens narra la història de Mia, una transsexual que, per aconseguir els diners per poder-se operar, treballa com a assassina a sou. Un dia rep una carta de la seva antiga parella dient-li que té càncer i que li agradaria que conegués el fill que va tenir amb ell. Així Mia anirà a casa de la seva ex només per descobrir que ja és morta i que l’ha deixat com a tutora legal dels seus quatre fills, cadascun d’ells amb greus problemes. A partir d’aquí i al llarg de sis episodis ens aniran mostrant com la família, els amics i els veïns de Yorkshire accepten l’arribada de Mia.

Paul Abbott, creador de les sèries ShamelessState of play, tenia previst fer dues sèries: una sobre una transsexual mare de cinc fills i una segona sobre un assassí a sou. Per tal que la primera no se centrés en el penis del protagonista, va decidir barrejar-les, amb un resultat excel·lent. Però aconsegueix que el penis no sigui el protagonista? Sí. La manera que té de mostrar-nos la sexualitat de Mia, en els cinc primers minuts de la temporada, és simplement fantàstica: no hi dóna cap importància. El veus passar, com aquell qui no vol la cosa.

Això no treu que ens oblidem d’ell. Hit&Miss és una sèrie sobre moltes coses, però la principal és la identitat sexual de Mia. Mostrar-nos els maldecaps que comporta ser una dona atrapada en el cos d’un home no és fàcil, però a Hit&Miss ens ho mostren tal com és, sense la frivolitat de moltes pel·lícules: ser transsexual és incòmode, tant per qui ho és com per aquells que l’envolten, i provoca un gran rebuig social.

El gran problema de Mia és el seu penis. Constantment hi és present, ja sigui a la banyera, o amb el recordatori constant que ha de prendre les pastilles per controlar les hormones, o bé amb les seves relacions sexuals. En un parell d’escenes, que queden gravades a la retina de l’espectador, ens mostren el turment que li causa.

La cadena britànica Sky ha aconseguit crear un producte 10. Cal destacar el gran paper que fa Chloë Sevigny donant vida a Mia, acompanyada per bons actors com ara Jonas Armstrong (Robin Hood), Vincent Regan (MS1: máxima seguridad) i Peter Wight (My week with Marilyn). En resum, una sèrie que no us podeu perdre.

Autor: Jordi Taulats

Dissenyador d'El Punt Avui i encarregat de controlar aquesta patoleia de Bastards