Menú de navegació+

“Dexter, the beginning of the end”

Publicat el 2 gener, 2013 per a Sèries |

A+ | a-

El 2013 assistirem a la fi de Dexter, l’assassí en sèrie preferit per a molts. La vuitena temporada serà l’última d’un personatge que em va fascinar des d’un primer moment, però que també ha viscut algunes baixades de tensió, sobretot després de la mort de la Rita a mans de Trinity, el millor enemic que ha tingut fins ara Dex. La sisena temporada, amb Colin Hanks, el fill de Tom Hanks, interpretant un maníac religiós, és abominable. Els primers episodis de la setena, que fa poques setmanes que s’ha acabat, anaven pel mateix camí, tal com vaig explicar en aquest mateix bloc. La història d’amor entre Dexter i la seva germana, Debra, s’aguantava amb pinces i semblava que els guionistes volien estirar la sèrie com un xiclet.

Però rectificar és de savis i a partir del sisè o setè capítol tot va fer un gir copernicà amb l’aparició de la sexy Hanna Mckay i la punyent investigació de María LaGuerta, que posa contra les cordes Dexter. Tot s’ha anat descabdellant de mica en mica i la veritat és que em vaig tornar a enganxar a Dexter. Aquella sensació de droga dura, que quan acaba un capítol en necessites veure un altre immediatament (per aquest motiu prefereixo veure una temporada tota seguida, encara que no vagi al dia respecte als Estats Units, però això són figues d’un altre paner). Dexter aposta ara per la seva vessant més macabre i es va allunyant del codi de conducta que li va ensenyar el seu pare. Mata per supervivència.

Tots intuïm que Dexter morirà o serà detingut a la vuitena temporada. Al cap i a la fi és un assassí, però després del gran final de la setena temporada (i que aquí no descobrirem) els guionistes tindran feina per acabar d’encaixar les peces i no decebre els espectadors. Això sí, Dexter s’aproxima al beggining of the end.

L’any vinent, doncs, serà el moment de fer balanç de la sèrie en general. Però, a hores d’ara, la situo en el rànquing de les quinze millors que s’han fet els últims anys als Estats Units. Queda dit i escrit!

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!