Menú de navegació+

Cinc raons per enganxar-te a ‘The Following’

Publicat el 30 gener, 2013 per a Sèries | 3 comentaris

A+ | a-

Una de les estrenes més esperades de la mid-season nord-americana era The Following (FOX). El pilot va respondre a les expectatives creades i va tenir una audiència de més de deu milions d’espectadors. La sèrie està concebuda com un thriller de suspens i com una lluita titànica entre un exagent de l’FBI  i un pèrfid assassí en sèrie. The Following m’ha convençut i ara us dono cinc arguments perquè us hi enganxeu. A més, hi ha la possibilitat de veure-la cada dimarts pel canal TNT.

1- Una història reeixida: Sense fer spoilers, simplement diré que la tensió se centra entre un policia, Ryan Hardy, i un assassí que ha matat tretze dones, Joe Carroll, i que està tancat a la presó. Però no és una persecució física, sinó més aviat psíquica. Durant els anys que ha estat empresonat, Carroll ha teixit una xarxa de còmplices, una mena de secta, que manipula a la seva conveniència per aconseguir els seus macabres objectius encara que estigui entre reixes. I Hardy, que ja el va detenir fa anys, haurà de desenredar tota aquesta trama. A més Carroll és un admirador de l’obra d’Edgar Allan Poe i això sempre afegeix un plus de qualitat a la sèrie.

2- La marca Scream. Darrere de The Following, trobem Kevin Williamson, el creador de la saga de Scream. Aquest és un punt a favor, perquè en certs moments del pilot Williamson imprimeix l’atmosfera que vam veure i gaudir en les dues primeres pel·lícules de Scream -la resta ja eren pura imitació-. Williamson també és el pare de Crónicas Vampíricas.

3- El duel. El magnìfic Kevin Bacon és Ryan Hardy, un antiheroi que ha quedat tocat per a tota la vida després de deixar-se la pell en la detenció de Joe Carroll fa uns quants anys. Un Carroll que és interpretat per James Purefoy, el Marc Antoni de Roma. Bacon i Purefoy es baten en un duel interpretatiu extraordinari.

4- La violència. Partint de la base que sóc un seguidor de Spartacus, entendreu que un punt de violència explícita sempre ha de salpebrar les meves sèries preferides. I The Following té aquesta característica, sobretot quan explora la història de Carroll i la seva obsessió per arrancar els ulls de les víctimes. Aquest fet ja ha aixecat els recels entre els nord-americans més puristes.

5- La diferència. Una de les reserves que tenia a l’hora d’abordar The Following era que es tractés d’una sèrie policíaca com la resta i que begués dels grans  referents com The Wire o altres. Però sortosament no és així. Kevin Williamson manté que no li van les “sèries procedimentals” i aposta per un producte diferent. En el pilot ho ha aconseguit. Ara s’haurà de veure si aquesta força narrativa s’allarga durant els quinze capítols de la primera temporada.

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!

3 comentaris

 1. Cinc motius per no mirar “The following”:

  1- Lo mateix de sempre: un grup de polis amb un alcoholic, un savi, una noia i un afroamericà catxes.
  2- En Bacon sempre fot la mateixa cara
  3- Previsible, ara veurem a cada capítol un cas i seguirem el cas central que no s’esbrinarà fins al final (sembá el Mentalista?…)
  4- Williamson és un bluf. (no era Wes Craven el creador d’Scream?)
  5- Ho recomana en Marc Bataller

 2. tinc ganes de posar-me a veure-la pel que dius a l´article. Sembla bon material.

 3. Tot i que en Kevin Bacon em sembla soso amb ganes, vaig decidir donar-li una oportunitat a la sèrie. Tot i que hi ha certa previsibilitat, no està gens malament. Posar-hi a Poe pel mig ajuda molt a la trama. Però, és el que dius, Marc, tot just hem vist dos capítols, mai se sap cap a on pot tirar la trama. Desitjo que sigui cap a la sorpresa, l’impacte i el misteri ben reeixit.

Trackbacks/Pingbacks

 1. ‘Zero hour’: l’Indiana Jones busca rellotges | Els Bastards - [...] s’allunya una mica del sexe i de la violència de Banshee o de les trames policíaques de The following,…
 2. Mama, de gran vull ser un assassí en sèrie | Els Bastards - [...] Joe Carroll, un fan d’Edgar Allan Poe, interpretat magníficament per James Purefoy -vegeu post d’un servidor en aquest mateix…

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*