Menú de navegació+

Els zombis de Brad Pitt

Publicat el 29 maig, 2013 per a General |

A+ | a-

Fa uns mesos vaig quedar fascinat per una trilogia de llibres sobre zombis, Apocalipsis Z. El seu autor, Manel Loureiro, narrava les aventures i desaventures d’un jove advocat que intentava fugir de l’epidèmia que s’apodera del planeta en un tancar i obrir d’ulls. Era una prosa amena i contundent, ràpida i àgil, que t’ajudava a consumir les novel·les en poques hores. Algú l’ha batejat com l’Stephen King espanyol i la productora Vaca Films ja està ultimant els detalls perquè Apocalipsis Z faci el salt a la gran pantalla. Abans, però, arribarà Guerra Mundial Z, protagonitzada per Brad Pitt -s’estrena el 2 d’agost-. Per tal de poder gaudir de la pel·lícula amb més rigor, vaig fer el mateix procés que amb Apocalipsis Z. Primer vaig voler llegir el llibre, escrit per Max Brooks, fill de Mel Brooks, i segur que després m’entrarien unes ganes boges d’anar a veure’n l’adaptació.

Doncs, noi, quin fiasco. Quina novel·la tan dolenta, almenys des del meu punt de vista. No té ni introducció, ni nus ni desenllaç. Són una sèrie d’històries curtes, curtíssimes -tres o quatre pàgines- sobre uns supervivents de la guerra zombi, que expliquen les seves vivències a través d’entrevistes. Al començament et pot fer una certa gràcia, però al final te n’acabes cansant. Hi ha massa protagonistes, inconnexos els uns amb els altres, i el fil argumental és massa dèbil. Tot plegat va fer que deixés el llibre a la meitat.

Per sort la pel·lícula no segueix aquest esquema. És un retrat lineal amb un sol protagonista, Brad Pitt, que interpreta un científic de les Nacions Unides, Gerry Lane, que ha de recórrer tot el món per intentar aturar la pandèmia zombi. Les imatges que hem vist fins ara són espectaculars, amb milers de morts vivents corrent darrere de la seva presa com si fossin el mateix Usain Bolt.

Max Brooks ja ha criticat el film, perquè assegura que traeix l’essència original del llibre. Què voleu que us digui, m’agraden els traïdors.

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!