Menú de navegació+

Presoners dels nostres actes

Publicat el 19 novembre, 2013 per a Cinema |

A+ | a-

Prisoners-2Aquest any Denis Villeneve ha presentat dues pel·lícules: Enemy i Prisoners. De la primera, en Jep Soler ja en va fer un escrit quan va anar –per dir-ho d’alguna manera– d’enviat especial al Festival de Sant Sebastià.

De la segona, ho sento, però em sembla que seré jo qui en parlarà. Naturalment no sabré trobar totes les connexions cinèfiles, psíquiques i psicològiques que el meu company bastard sap trobar i explicar tan bé en els seus escrits, però faré el que podré i no aprofitaré per anar a menjar a compte del bloc…

Prisoners comença quan la família Dover (pare, mare, fill gran, filla petita) se’n va a celebrar el dia d’acció de gràcies amb els seus veïns i amics, els Birch (pare, mare, filla gran, filla petita). Mentre els grans fan la sobretaula, les filles petites aprofiten per anar a buscar una cosa a la casa dels Dover… però mai hi arriben.

Denis Villeneve, hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Maria Bello, Prisoners, Prisioneros, els bastardsAquest és l’inici d’aquest bon thriller policíac protagonitzat per Hugh Jackman en el paper de Keller Dover, el pare disposat a tot per trobar la seva filla, i per un magnífic Jake Gyllenhaal, el detectiu encarregat de solucionar el cas i que té el rècord de solucionar-los tots. Acompanyats de Maria Bello en el paper d’esposa de Keller i de Terrence Howard i Viola Davis en els papers de Franklin i Nancy Birch, respectivament, pares de l’altra nena desapareguda, Denis Villeneve ens proposa unes quantes preguntes: fins on arribaríem per saber la veritat? Estaríem disposats a torturar a un possible sospitós, tot i que la policia l’hagués exculpat? Qui és el responsable, el segrestador o el pare que va prometre que no els passaria mai res? Com a policia, per qui has de vetllar, per la família destrossada per la pèrdua de la filla o per protegir els drets dels sospitós?

No he tingut oportunitat de veure Enemy, però si he de fer cas de les puntuacions que donen a IMDB a Enemy (7,2) i a Prisoners (8,1), em sembla que l’he encertat. I ara sí, un cop feta la feina, me’n vaig a menjar una sardina

 

Autor: Jordi Taulats

Dissenyador d'El Punt Avui i encarregat de controlar aquesta patoleia de Bastards