Menú de navegació+

‘Els jocs de la fam’, més enllà de l’adolescència

Publicat el 2 desembre, 2013 per a Cinema |

A+ | a-

Els jocs de la fam, Juegos del hambre, Harry Potter, Suzanne Collins, Els bastardsHo reconec, he pecat. A la meva tauleta de nit no tinc cap llibre de Mario Vargas Llosa, Gabriel García Márquez. Miquel Martí i Pol, Virginia Woolf, James Joyce, Mercè Rodoreda, Miguel de Cervantes, Josep Pla o Salvador Espriu. Tampoc no llegeixo Cahiers du cinema ni la revista Time. Ingmar Bergman em sona més a un jugador de segona divisió sueca que no pas a un director de cine. No sóc cap cultureta, a diferència d’algun bastard, que ho és o que ho vol aparentar :))) Per tant, no tinc cap pudor en dir que he llegit la trilogia de Los juegos del hambre i que m’ho he passat teta. Segur que no tindré el mateix bagatge cultural que si hagués cultivat la meva ment amb Guerra y Paz, La Colmena, Ulises o Don Quijote de la Mancha, però segur que m’hauré divertit més.

en llamas juegos del hambreAra s’acaba d’estrenar a la gran pantalla la segona part, En Llamas, on ja es pot veure que la revolució serà imminent a Panem. La trilogia de Suzanne Collins és amena i fàcil de llegir gràcies als seus curts capítols plens d’acció i tensió. Està concebuda per enganxar els adolescents, però discrepo que sigui només literatura juvenil. Els adults, com un servidor, també poden quedar corpresos. Vint-i-quatre nens matant-se uns els altres està més a prop de pel·lícules com Battle Royale o Perseguido que no pas de les primeres entregues de Harry Potter o Las crónicas de Narnia.

Tot i sé un defensor a ultrança de Los juegos del hambre, reconec que un dia vaig passar vergonya quan l’estava llegint al tren. Una nena d’uns deu anys em va començar a mirar fixament i no comenceu a pensar ni en Lolita ni en res semblant. Els seus ulls es dirigien cap al meu llibre i de sobte em pregunta: “Quina part estàs llegint? Jo ja vaig per la tercera”. Moment en què vaig adonar-me que potser alguna cosa fallava. O no.

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!