Menú de navegació+

TWD 4×08: ‘Kill’em all’

Publicat el 5 desembre, 2013 per a Sèries, The walking dead |

A+ | a-

the walking dead 4

“Too far gone” és l’episodi que tanca la primera meitat de la quarta temporada de The walking dead. Haurem d’esperar fins al dia 9 de febrer per poder-ne veure el desenllaç. I per a molts l’espera es farà més que senzilla, ja que la inestabilitat dels darrers episodis, juntament amb la sensació generalitzada de presa de pèl, ha fet que comencem a deixar de creure en la que en el seu dia va ser una bona sèrie de zombis.

Després dels innecessaris flashbacks de la vida del Governador, per fi arribem al moment de la fatídica trobada. Brian Heriot no va ser més que una excusa per afegir episodis de palla. En el 4×08 El Governador es presenta, des del primer minut, com el que ja va ser en el seu dia a Woodbury, un home amb set de poder i venjança. Ha aconseguit posar de part seva el seu nou grup de personatges insulsos, per lluitar contra els habitants de la presó. El seu objectiu és fer fora el grup de Rick i crear un nou Woodbury a la presó. Pren, a més, com  a moneda de canvi Hershel i Michonne. I sí, amb la Michonne hi ha males cares, però qui el el treu de polleguera és Hershel cada cop que menciona Rick. Es va caldejant l’ambient.

the walking dead 4

Durant tot l’episodi es busca endurir el caràcter del Governador, amb moments com aquell en què afirma que no li fa res matar criatures, ja que un nen és diferent d’un fill. Moments després, a l’home que aparentment no té cor se li il·luminen els ulls amb la seva nova filla adoptada, Megan. Però voler una vida millor per a ella no és el motiu per voler atacar la presó.  El que vol és vèncer en el duel. Mentre el Governador es dirigeix a la guerra, Megan morirà mossegada per un adorable zombi. No ho veus, que no cal duel, Governador? Rick, per més malament que ens caigui, encara manté vius els seus fills!

Bé, anem al gra. El Governador arriba amb els seus nous amics i un tanc a la presó. Reclama la presència de Rick per parlar (moment de pànic: tornarà el talking dead?) amb Hershel i Michonne armat amb una pistola. Rick intentarà que entri en raó, que a la presó hi ha lloc per a tots i que, si vol, de tant en tant hi poden muntar una rave per alliberar tensions. Mentrestant, Rick i els seus evacuen d’amagat els pobres desgraciats que viuen a la presó per evitar baixes innecessàries. “Tots podem canviar”, li diu tendrament Rick. I de sobte, el que molts esperàvem. Una mica d’acció! El Governador, amb la catana de la Michonne a la mà, s’acosta a un Hershel agenollat i zzzaaassss!, el coll tallat. I a partir d’aquí tot és un seguit de trets i explosions, i un crit del Governador, “kill them all”. Tot plegat no fa més que atreure els zombis cap a l’escenari de la batalla. I el duel definitiu: un cos a cos entre els dos mascles alfa, Rick i el Governador, que acaba amb aquest darrer mig mort a terra i rematat per Michonne. Com ha de ser. Així que sí, els dos episodis anteriors de flashback només van servir com a comiat del Governador. Us sentiu encara més estafats, oi? Ho sé, jo també.

Un cop mort el Governador, observem que la presó ha quedat inservible i està a vessar de zombis. I a més, la filla de Rick sembla que ha estat menjada per un caminant. Ja tenim servit, de nou, el drama. I la possibilitat de veure Rick un altre cop sumit en la bogeria. Qui és el millor pare, ara, eh? Per sort Carl li fumerà un parell de cleques i l’espavilarà.
the walking dead 4Així doncs, i com es podia esperar, a partir del 9 de febrer assistirem, per fi, a un canvi d’escenari, tot i que arrossegarem algunes incògnites: Retornarà la Carol? Qui és realment el psicòpata de la presó? El canvi d’escenari refrescarà la sèrie i podrem estimar-la de nou? On és la Lil Ass-Kicker? Realment són importants aquestes preguntes per a la trama? El que necessitem és qualitat i estabilitat. No volem personatges que es desdibuixen, ni que ens els estovin o endureixin a última hora. Ara ja han pervertit The walking dead i mai podran fer un final a temps. S’han passat de rosca.

Ells han perdut la presó. Nosaltres hem perdut la confiança.

Autor: Anna Vilaró