Menú de navegació+

Videojocs: M’agraden els ‘indies’!

Publicat el 25 gener, 2014 per a Col·laboradors, General |

A+ | a-

indis

Tal com passa amb el seu germà el cinema, els videojocs tenen un circuit independent que ha anat agafant força amb l’aparició de les xarxes socials, blogs independents i empreses distribuïdores digitals. Aquest estil de jocs es defineixen, normalment, pel fet de tenir un equip inicial molt limitat, juntament amb molt poc pressupost i suport nul de les distribuïdores. Definits per la capacitat d’executar estils totalment innovadors d’entreteniment, podem trobar des de jocs de pur passatemps fins a obres més reflexives o personals. En els últims anys, jocs com Minecraft, Vvvvvv, Fez… han entrat en les llistes dels més comprats, en els comerços de distribució digital, sens dubte amb tota la raó.

Als Bastards, cada cert temps, proposarem alguns jocs de l’escena independent, un sector que, tot i ser minoritari i limitat de recursos, té una gran quantitat de productes molt, molt interessants. Comencem amb la primera selecció.

– Game Dev Tycoon / Game Dev Story 

indies2He d’acceptar, primer, que els jocs de gestió m’agraden molt. Per les meves mans han passat Theme Parks, Pc Futbols, The movies i molts altres. Els jocs que presento son dues variants de gestió d’empresa de videojocs, idea creada en Game Dev Story de Kairosoft per a tauletes i mòbils , i que després Greenheart Games va homenatjar en PC amb Game Dev Tycoon, del qual parlaré.

El joc ens posa en la pell d’un jove emprenedor que comença en el mercat dels jocs. Amb un sistema molt simple de finestres podrem començar a crear jocs, especialitzant el nostre personatge en diferents habilitats com si es tractés d’un RPG. Mentre anem avançant en el temps, podrem contractar gent, investigar tecnologies, canviar de locals, crear motors, consoles, MMO, i altres cosetes. Tot això, mentre anem publicant jocs i busquem el favor de la crítica i el consum del públic. Gràficament és molt limitat, amb imatges 2D animades com dibuixos, però el nivell d’addicció els primers dies és molt exagerat. Quedeu avisats!

– Sleender The Arrival 

indies5Evolució del joc de terror Sleender, basat en el famós viral d’internet, si no sabeu res de la llegenda urbana de l’“hombre delgado” podeu navegar per la xarxa; és plena de fotomuntatges, històries, i fins i tot algun film. Mireu la finestra al fons de la foto, per exemple. Esteu morts, nens!

Sense ser res de l’altre món, tampoc gràficament, el joc ens posa en la pell d’un personatge que haurà d’investigar i sobreviure en diferents localitzacions, buscant una noia desapareguda. No tindrem armes, tan sols una llanterna, i només podrem fugir de Sleender, no el podem atacar. Es crea d’aquesta manera una sensació de vulnerabilitat exagerada. Tractant-se d’un joc en primera persona, si juguem amb auriculars i a les fosques el joc promet, ja que hi ha alguns moments força tensos. El principal problema és que és molt curt. Però disposa de diferents finals i dificultats que el fan molt rejugable.

– The Stanley parable

indies6Aquest es un joc molt, molt curiós. Personalment, el trobo una genialitat; la forma que té el joc d’interactuar amb l’usuari és molt brillant. No vull spoilejar res de la història, però comentaré que es un joc molt senzill, que no hi dedicareu gaire estona, però que les dues primeres partides les recordareu molt de temps. Recomano adquirir-lo d’oferta; diferents vegades a l’any el posen amb un 50-80% de descompte, i és quan, al meu entendre, es pot comprar pel preu real.

I vosaltres, n’heu provat algun que valgui la pena destacar? Sou víctimes del mainstream gamer? N’heu provat un de recomanat i em voleu penjar? Podeu indicar-me el que vulgueu als comentaris.

Marc Rabaseda

Autor: Marc Rabaseda

  • Web: