Menú de navegació+

Intro Bastarda: ‘True Detective’ (2014)

Publicat el 15 març, 2014 per a Intros bastardes |

A+ | a-

[sz-youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=FxXRkqXfhYM” /]

Música: Far from any roadHandsome Family (intèrprets)

La que serà, sens cap dubte, la millor sèrie bastarda de l’any havia de tenir una intro a la seva altura. Per això la grandesa de la història de True Detective i el pes important dels seus dos protagonistes queden palesos en la careta que us presentem avui. La música calmada i hipnòtica de T Bone Burnett , recordeu el post del company Jordi Taulats, acompanya tranquil·lament les imatges que es van contraposant les unes amb les altres creant un puzle heterogeni amb els elements essencials de la sèrie, que són:

hbo-true-detective-woody-harrlson_matthew_mcconaugheyRust Cohle i Marty Hart: La parella de detectius interpretats pels excel·lents Matthew McConaughey i Woody Harrelson, viuen unes vides plenes d’enganys, de creences equivocades, de vicis confessables i d’errors inconfessables. Tot i que en alguns moment no ho sembli formen una parella perfecta, junts aconsegueixen ser un equip de veritat. En la intro veiem les seves cares ombrejades, mig borroses, com les seves vides.

La religió: És l’origen de quasi tots els mals, tenim tants exemples que no cal anomenar, per això no podia faltar en una història farcida de desaparicions d’infants. Perquè estem tant acostumats a veure normals aquestes correlacions?

hbo-true-detective-woody-harrlson_matthew_mcconaugheyAmèrica profunda: Lousiana és l’escenari de la història, emmarcada en la societat més agrícola i ramadera, amb molta pobresa i abusos dels més rics, que aprofiten qualsevol oportunitat per fer la seva i acumular més poder i diners. Tot i que a la intró ens ensenyen més la part industrial l’acció es desenvolupa més en àrees rurals. No podia faltar a la intro les banyes de cérvol, omnipresents en la trama.

El director: Que True Detective sigui una de les grans sèries de tots el temps es deu, sobretot, perquè un sol director, Cary Joji Fukunaga (Jane Eyre, i que es postula com el director de la nova versió de IT de Stephen King), ha rodat els vuit capítols  que composen aquesta temporada. No hi ha cap capítol que baixi en qualitat i la continuïtat, tant argumental com estètica, es manté durant tota la història. Destacar també el (quasi) debut al guió de Nic Pizzolatto, que fins ara només havia escrit un parell d’episodis de The Killing i que amb la creació de True Detective ha donat el salt a l’univers bastard per la porta gran.

Us deixo un dels detalls que fan de True Detective una sèrie tan excepcional:
[sz-youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=s_HuFuKiq8U” /]

Autor: Jep Soler

L'home de pes dels Bastards. Nyerro. Tot depen.