Menú de navegació+

Videojocs: la màgia de ‘Hearthstone’

Publicat el 29 març, 2014 per a Col·laboradors, General |

A+ | a-

130406-F-OP138-007

No sé si molts coneixeu el joc de cartes de Magic The Gathering creat per Richard Garfield, un joc bastant famós de cartes col·leccionables amb el qual alguns freaks de la meva generació vam perdre moltes hores i calés; molts, sobretot en aquells temps (quina por dir això!). Portàvem la motxilla plena d’àlbums de cartes i baralles (els llibres d’estudi es quedaven a casa, no hi havia espai per a tot!), esperant que fos la tarda per fer unes partides i unes negociacions amb algun nen desinformat…

Magic ha anat creixent i ara mateix és un joc molt estès en els cercles de jocs d’estratègia, amb campionats preparats cada dos per tres, presentacions i lligues internacionals. Amb una comunitat de seguidors molt considerable i en constant creixement. Evidentment mai ha estat l’únic joc de cartes col·leccionable que hi ha hagut al mercat, jocs com Vampire, Netrunner i més endavant Pokemon o World of Warcraft han anat complementant el joc de cartes per excel·lència.

Des de l’aparició d’internet als nostres domicilis, molts han estat els intents de Magic d’entrar en el concepte de joc online amb les cartes. Primer amb Magic online, una versió en línia del joc clàssic que sempre ha estat per minories a causa, sobretot, de l’elevat preu del sobres virtuals, o Duels of the planeswalkers, una versió simplificada i més accessible del joc de cartes.

Amb aquesta situació apareix Hearthstone, creat per Blizzard, els creadors del jocs Diablo, World of Warcraft i Starcraft, reis absoluts dels jocs multijugador online.

3Hearthstone agafa les bases del joc de cartes de World of Warcraft i ho transporta, d’una manera extraordinària, a un joc d’ordinador. En el joc, simplement, tenim una baralla, amb diferents cartes de personatges i habilitats, i ens enfrontem a un altre contrincant amb una altra baralla, intentant reduir la vida del seu personatge a zero mitjançant les cartes que juguem. Inclou baralles prefabricades, però tenim la possibilitat de muntar les nostres pròpies baralles (aquí hi ha molta part de la gràcia del joc). A la mesura que anem jugant, anirem aconseguint monedes amb les quals comprar “sobres de cartes” amb les quals perfeccionar la nostra baralla. També podem comprar sobres amb euros, però no són determinants per guanyar el nombre de sobres comprats. I, per tant, és una opció força reduïda.

El joc inclou un tutorial de sis etapes, amb les que aprens perfectament tot el funcionament del joc, i la primera sensació que et transmet el joc quan el proves és que resulta tremendament ràpid, i això és la clau dels multijugadors online, que han de ser molt dinàmics, i ni tan sols els de Magic havien aconseguit el ritme que ofereix el joc de Blizzard.

2El més gran atractiu del joc, que farà que si voleu tots el pugueu provar, és que és gratuït. Si anem al web de Blizzard, el podem descarregar i, en menys de 15 minuts, començar a jugar.

Hearthstone és un joc que acaba de començar, i, a diferència de la majoria de jocs online, comença amb força; un joc ben muntat, amb una qualitat sorprenent, amb moltes hores de diversió i en què els límits de la complexitat i dificultat del joc els marquem nosaltres mateixos. Un joc on ja es preparen campionats amb premis tant físics com virtuals per a tots els jocs de la companyia, fet que marca una clara tendència competitiva. No podia haver començat millor.

Blizzard ho ha tornat a fer.

 

Marc Rabaseda

Autor: Marc Rabaseda

  • Web: