Menú de navegació+

Mickey Rooney, curiositats llegendàries

Publicat el 10 abril, 2014 per a Cinema |

A+ | a-

1101400318_400

Suposem que ja heu llegit els articles corresponents sobre la vida i miracles de Mickey Rooney. Als bastards ens ha tocat veure quins detalls curiosos i bastards –perdoneu la redundància– hem pogut trobar a la seva filmografia. Comencem:

1) Vuitanta-sis: Aquests han sigut els anys que el senyor Mickey ha estat davant les càmeres. No té, però, l’ honor de tenir el rècord Guinness com a actor. Per un any, ha sigut superat per Carla Laemmle.

2) Teen: Va ser el primer adolescent nominat a l’Oscar, el 1939 per Los hijos de la Farándula. Amb Judy Garland va obrir pas al cinema teen per la porta gran.

Rooney5_2874660b3) Ava Gardner: La seva primera dona va ser Ava Gardner. Mesurava 1,66 mentre que Mickey feia 1,57. Varen durar un any, però a les seves respectives biografies parlarien de la seva explosiva vida sexual sense pèls a la llengua.

4) Mr. Yunioshi: Breakfast at Tiffany’s hauria sigut una obra mestra si no hagués sigut pel personatge de Mr. Yunioshi.  Mickey el va encarnar amb exageració, mostrant els tòpics més perversos i irreals dels asiàtics. Quan es va passar el film a Nova York el 2011, ja es varen sentir les protestes al carrer de manera multitudinària.

o-MICKEY-ROONEY-5705) The Manipulator: Els anys setanta varen ser horrorosos per a Mickey Rooney. Era drogodependent i Hollywood no li donava els papers d’etern adolescent que fins a aquell moment havia gaudit. Un dels films més estranys de l’actor va ser The Manipulator (1971), en què encarnava un especialista en maquillatge que segresta una dona al seu estudi ple de maniquins transvestint-se en un horrible Cyrano de Bergerac. La pel·lícula té un regust dolent d’art i assaig, tot i la més que excel·lent interpretació de l’actor.

tumblr_lw1bmvrqWg1r0mwxx6) Conan: A la sèrie de televisió (no als films), Mickey Rooney va fer un petit paper al primer episodi (The heart of the elephant) com a actor convidat. El fracàs de Conan the Adventurer va ser un sonat i, tot i que va arribar fins als 22 episodis, es va cancel·lar per l’avorriment del públic.

7) Radioactive Man: Mickey Rooney va fer  de Radioactive Man a la sèrie Els Simpson el 1995 interpretant-se (en forma de dibuix) a si mateix. Aquest episodi de la setena temporada és històric també perquè és el primer de la sèrie en que s’utilitza coloració digital o digital ink. Una altra aparició digna de recordar ha estat a Family Guy (I am completely insane!)  

006NTM_Mickey_Rooney_0018) Gus: Mickey Rooney havia deixat fa temps les drogues i ara era un vellet petit amb una energia impressionant i un matrimoni (el vuitè) que semblava que finalment li funcionava. Els papers que li donaven eren més que suficients per mantenir el seu nom indestructible al cinema comercial, com per exemple el del guarda de seguretat Gus a Noche en el Museo (2006), imperdible i amb molta mala llet i humor com pocs.

Mickey Rooney, llegendari. Que descansi en pau.

 

 

 

 

Autor: Víctor Gonzàlez

Professor i formador pedagògic en llengües i noves tecnologies per a escoles internacionals. Crític de cinema a @elsbastards