Menú de navegació+

Game of Thrones: 4×04

Publicat el 30 abril, 2014 per a Game of thrones, Sèries |

A+ | a-

GoT 01

Brothers in arms

La relació entre els tres germans Lannister és un dels eixos de la temporada. Jaime, sense mà, sap què significa sentirse un freak, com Tyrion, que li falta un metre, com a mínim. Heus aquí la clau d’aquest pacte no escrit que estan tramant tots dos. Veure dos Lannister amb sentiments i un cert honor de cavalleria fa que ara vegi la família que domina els set regnes amb uns altres ulls. Per acabar-ho d’adobar l’antic assassí d’Aerys Targaryen -que era un rei genocida i nazi, no ho oblidem- fa un regal d’un valor incalculable a la seva estimada (a l’estil platònic) Brienne només perquè compleixi una antiga promesa. Valga’m déu….

Petyr-Baelish-game-of-thrones-37004769-300-393Bellesa i poder

És el que vol Lord Petyr Baelish. Els seus seguidors, en aquest sentit, no podem estar decebuts. I els republicans tampoc no es poden queixar. Tenen un individu que va traint un rei rere un altre i no sembla que la cosa s’aturi aquí. El problema és que si el teu objectiu a la vida és “voler-ho tot” -quina gran resposta- al final no seràs capaç d’omplir mai el got de la teva ambició, a diferència dels cementiris i els cadàvers, que aquests sí que no s’acaben mai.

Spartacus

A Meereen esclata una revolta d’esclaus que està a punt de conduir l’episodi cap a la sèrie preferida d’un dels bastards del politburó. Ara bé, no veig a cap d’aquests aspirants a gladiador de segona acostar-se a 500 m de Daenerys sense que ella mateixa li talli les parts en qüestió. Sobre el dilema moral de si un rei o governant ha de ser magnànim o un sàtrapa de cap a peus la resposta és una bona crucifixió per esmorzar. La nostra reina no afluixa. Anem bé.

maxresdefaultLa cacera

Al nord ha començat la cacera dels Starks, Jon Snow inclós. És tan ingenu que més val que algú li clavi alguna bona plantofada perquè obri els ulls i vegi que la seva família té els dies comptats. El personatge de Locke, que va tallar la mà de Jaime -tornem al principi- és una peça interessant en l’espetec d’hòsties que hi haurà al nord. I finalment, al·leluia, podem veure els Night Walkers en tot el seu esplendor en una ciutat de gel (?) que sembla copiada, amb perdó, de la portada del Seventh Son o a Seventh Son d’Iron Maiden.

Lluís Simon

Autor: Lluís Simon

Periodista o similar. M'interessa tot. Heus aquí la magnitud del problema.