Menú de navegació+

Game of thrones 04×07: ‘Mockingbird’

Publicat el 21 maig, 2014 per a Game of thrones, Sèries |

A+ | a-

game of thrones, GoT, 4a temporada, arya, Stark, Twinn Lannister, Oberyn, Kalesi, els bastards

Oberyn

Que un príncep amb la seva fama de guerrer letal i de bèstia sexual com ell sigui capaç de sorprendre’ns no per la fama que el precedeix -encara no l’hem vist amb una espasa a la mà- sinó per un diàleg majestuós amb l’home presumptament més llest dels set regnes és el que fa d’aquesta sèrie un monument televisiu. L’expectativa del combat entre Oberyn i Gregor és ara gegantina. L’episodi ja va batre el rècord d’audiència als EUA i el proper farà saltar la banca de Braavos pels aires perquè hi ha, a més, un espai de 14 dies entre aquest i el següent. Per posar-hi més caliu els productors han escollit el segon home més fort del món -d’això també hi ha campionats mundials-, l’islandès Hafþór Júlíus Björnsson, com a nou Gregor, un gest per impressionar més a l’audiència amb la sensació que el soldat és d’eixe món. Pels amants de les teories conspiratòries només cal recordar que va ser Twinn Lannister qui va dir a Oberyn que tindria l’oportunitat de venjar la seva germana i li lliuraria en persona l’autor material de la violació i assassinat, o sigui Gregor. Estava tot calculat?

game of thrones, GoT, 4a temporada, arya, Stark, Twinn Lannister, Oberyn, Kalesi, els bastards

El russinyol

L’última escena és indescriptible, tot i que el desenllaç es veu a venir d’una hora lluny amb l’aparició al fons de Baelish i la seva lenta aproximació a la furiosa i enganyada Lysa. La Porta de la Lluna al Niu de les Àligues és una de les grans troballes de la imaginació de George R.R. Martin i la seva sola presència ajuda a elevar la tensió narrativa i televisiva en qualsevol acció que hi passi al voltant. Si no hagués estat Lord Petyr la que empeny la bastarda per l’ull de la justícia, jo mateix hi hauria anat a acabar la feina. Quina dona més insuportable.

El russinyol –Mockingbird- al qual es refereix el títol de l’episodi no és Lysa sinó el mateix Baelish i la seva capacitat de volar (sempre cap amunt) sense fer soroll i anar deixat cadàvers pel camí, tots d’alt llinatge. Fa temps que et vaig avisar Sansa, l’home dels dits petits et va al darrera amb males intencions. Veure’m com te’l treus de sobre ara.

game of thrones, GoT, 4a temporada, arya, Stark, Twinn Lannister, Oberyn, Kalesi, els bastards

Jocs de parelles

Arya i Sandor -serà tota una llàstima si no és ell el que mata amb persona el seu germà- i Brienne i Pod prenen sense saber-ho ni gairebé voler-ho la mateixa ruta. La seva relació és físicament còmica. L’un és gros; l’altra, petita; l’una és grosa; l’altre, petit. Malgrat la seva certa inoperància i el fet que Arya comenci a ser indiscreta amb el seu cognom la qüestió és si s’arribaran a trobar-se tots plegats al niu de Petyr? Pel que fa a Daario, no costa massa d’imaginar que deu tenir, contra la seva voluntat i sense haver vist els atributs de l’un i de l’altre, un greu problema d’inferioritat manifesta respecte Khal Drogo. Això dificulta la relació amb Daenerys, que quan sumi unes quantes decepcions ja li he fet saber que sempre em tindrà a mi…

Lluís Simon

Autor: Lluís Simon

Periodista o similar. M'interessa tot. Heus aquí la magnitud del problema.