Menú de navegació+

‘The divide’: tothom és culpable d’alguna cosa

Publicat el 3 setembre, 2014 per a Sèries |

A+ | a-

The-Divide-cast

Estiu, vacances (per a la majoria). Anys enrere durant l’estiu, quan hi havia l’aturada de la temporada serièfila, disposaves de més temps per posar-te al dia de sèries que durant l’any no havies tingut temps de veure, per començar les ‘sèries imperdibles’ que no havies vist, per fer revisionats,  etc. Ara ja no, ara a l’estiu hi ha una bona quantitat d’estrenes o noves temporades de sèries que tornen. Des d’aquest bloc ja us hem posat al dia d’algunes de les estrenes i avui és el torn de ‘The divide‘.

«Les conviccions són més enemigues de la veritat que les mentides… Aquí és on es divideixen els camins dels homes.»                                                                                                                                                                                                                Friedrich Nietzsche

UFaFiU1The divide és un drama legal en format thriller creat per Richard LaGravenese (Behind the Candelabra, The bridges of Madison County) i Tony Goldwyn (Justified, Dexter). És la primera sèrie de producció pròpia de We TV, un canal que pertany a AMC Studios. L’acció ens situa 11 anys enrere quan la família Butler, una família afroamericana de Filadèlfia va ser brutalment assassinada a casa seva, i la filla petita, Jenny, va quedar com a única supervivent i testimoni dels fets. Dos homes, Jared Bankowski i Terry Kucik van ser detinguts i acusats. En l’actualitat, Bankowski es troba al corredor de la mort esperant la imminent execució i Kucik està condemnat a cadena perpètua.

Christine Rosa (Marin Ireland), una estudiant de dret a punt de llicenciar-se, treballa en el projecte The Innocense Initiative. Arrossega un drama familiar i això li comporta un caràcter impulsiu i una addicció desmesurada a la feina. No s’atura davant de res i en la seva incansable lluita a contrarellotge per evitar l’execució de Bankowski aconsegueix trobar evidències noves que posen en dubte la investigació i posterior acusació de Bankowski i Kucik i obliga dl fiscal a reobrir el cas.

Adam Page (Damon Gupton), el fiscal afroamericà que va portar el cas fa 11 anys, és actualment el mediàtic fiscal del districte i candidat a senador amb una gran reputació. Amb l’ajuda del seu pare, cap del departament de policia, intentarà aturar la investigació de Christine i posarà en evidència que té coses a amagar en referència a l’ocultació de proves, la declaració del testimoni i la instrucció d’un cas ple d’irregularitats.

103-episode-imageLa sèrie comença amb un doble capítol pilot en què al principi tot fa pensar que es tracta d’un drama legal més, amb la temàtica de la pena de mort de fons i tacat pel conflicte racial atès que la família assassinada és afroamericana i els acusats són de raça blanca, però al final del segon capítol del pilot, diferents girs de guió evidencien que darrere hi ha molt més del que sembla i mostra una visió més àmplia del corrupte sistema judicial i policial actual oferint-nos una exploració sobre l’ambició, la moralitat, l’ètica, la política i la raça d’uns personatges amb massa càrrega personal sobre les espatlles per poder veure amb objectivitat els casos en què treballen.

És un drama en què les línies argumentals es van obrint i complicant, fet que provoca l’ampliació de la galeria de personatges implicats en el delicte. Per tant, capítol rere capítol haurem d’anar estirant el fil per descobrir tot el que s’amaga al darrere.

«Tothom és culpable d’alguna cosa» i a The divide tenim 8 capítols per davant per anar descobrint de què és culpable cadascú.

Autor: Fatima Deulofeu

Administrativa i cara visible dels Serveis Socials de l'ajuntament de Blanes. Serièfila i cinèfila per vocació. Dormir està sobrevalorat i la vida social també. So say we all!