Menú de navegació+

‘The Knick’: prengui-se’n un cada setmana

Publicat el 29 setembre, 2014 per a Sèries |

A+ | a-

the-knick-steven-soderbergh-clive-owen-hospitals-nova-york-els-bastards

El director Steven Soderbergh (Contagion, Traffic), mitjançant el canal per cable Cinemax, va estrenar el 9 d’agost passat la sèrie The Knick. I la veritat és que passat l’equador de la primera temporada és una sèrie que no us podeu perdre.

Ambientada al 1900, The Knick ens ensenya el funcionament de la medicina en un hospital i tot allò que hi està relacionat. L’administració, les cirurgies, la integració racial, la mort, els avançaments tecnològics d’una era revolucionària… Tot allò que té a veure amb els hospitals i amb els pacients està explicat d’una manera magistral, amb un guió sòlid i uns personatges que no fan més que reforçar la història.

the-knick-steven-soderbergh-clive-owen-hospitals-nova-york-els-bastardsClive Owen (Intruders, Blood ties) dóna vida al doctor John W. Thackery (Thack per als amics), cirurgià estrella de l’hospital Knickerbocker de Nova York. Addicte a l’heroïna i altres drogues, el doctor no deixa escapar cap oportunitat per provar nous mètodes quirúrgics que el portin a una millor pràctica de la medicina i a una menor taxa de mortaldat operatòria (impagable el procés d’implant d’una nas). A més dels maldecaps d’encapçalar el departament de cirurgia, també haurà de lluitar amb l’administrador de l’hospital Herman Barrow (Jeremy Bob, House of cards), que farà tot el possible per acontentar tant Thack com l’administradora de l’hospital, Cornelia Robertson (Juliet Rylance, Sinister), fins i tot relacionar-se amb prestadors de no gaire fiar, cosa que li comportarà més d’un mal de queixal. Un altre conflicte que es mostra en la sèrie és el del racisme, molt arrelat a l’època. La imposició a l’equip de cirurgians d’un excel·lent doctor negre posarà de manifest els prejudicis d’una societat que, tot i que es pensaven que eren molt prograssistes, no ho eren tant.

the-knick-steven-soderbergh-clive-owen-hospitals-nova-york-els-bastardsTambé és interessant la visió que ens mostra Soderbergh d’aquelles coses satèl·lits dels hospitals de començaments de segle, com són el sistema d’emergències, les corredisses i batusses entre els conductors d’ambulàncies de diferents hospitals per endur-se el malalt, monges que no són tan santes (almenys amb la idea de l’Església), la gestió dels morts, la instal·lació de l’electricitat en els hospitals o l’aparició del gramòfon o de la màquina de raigs X… En resum, la visió d’una manera d’exercir la medicina i d’aplicar-la molt ben guionada i, sobretot, molt ben ambientada.

Com veieu és una sèrie que m’ha atrapat i de la qual, per prescripció mèdica, us recomano un consum setmanal. Això sí, si sou massa aprensius no és la vostra sèrie, ja que no s’estalvia escenes  d’una crua duresa.

Llegiu detingudament aquest post i consulteu el vostre assessor serièfil.

 

Autor: Jordi Taulats

Dissenyador d'El Punt Avui i encarregat de controlar aquesta patoleia de Bastards