Menú de navegació+

‘The good wife’, retrat tecnològic del segle XXI

Publicat el 24 novembre, 2014 per a Sèries |

A+ | a-

ap_thompson_fThe good wife ha entrat a la sisena temporada i es manté al cim de les millors sèries del moment, espai també ocupat per Boardwalk Empire i True detective. Sobre les excel·lències del xou ja n’he parlat diverses vegades pels bastards i n’he destacat els aspectes que la fan excepcional per la riquesa de tòpics que toca i la immensa qualitat dels actors; 5 raons poderoses per veure The good wife, The good wife, problemes resolts i The good wife, estem consternats.

En aquesta sisena temporada, es confirma el que ja han apuntat els seguidors de les high tech; The good wife és un perfecte retrat tecnològic del segle XXI, tant des del punt de vista del camp de la innovació, com per les conseqüències socials i jurídiques que comporten el seu ús.

e355973a2eb248d1c89b6cfce14c0ee8La importància del màrqueting viral en la política americana, Anonymous, la NSA, Youtube, Itunes, Twitter o el software de control de veu són alguns exemples destacats que han portat a la revista Wired a dedicar-hi tot un article, la posa com la sèrie americana actual amb més coneixement sobre el món de la tecnologia i arramba els sectors més geeks, que la veuen com un retrat sofisticat de la transformació social i econòmica que comporta el capgirell creatiu de Silicon Valley.

GoodWife-TelelpresenceRobotLa première de la cinquena temporada ja va incloure un robot telepresència pels passadissos de Lockhart/Gardner que va despertar l’interès de la revista Slate , una mena d’avatar d’un conferenciant per vídeo xat sobre un mecanisme en moviment. També els guionistes de la sèrie varen ser els primers de presentar per televisió la divisa electrònica bitcoin el gener del 2012, i van omplir fòrums a la xarxa amb comentaris emocionats de tota mena.

Grams-vs-Technology-the-good-wife-26865303-500-700L’ascens de l’Alicia Florrick en fiscal del districte en els nous episodis està recolzat per un agressiu representant de campanya que lluita per rentar els plats bruts de la família de l’advocada. Amb només un ordinador i un potent sistema de recerca de software, despullarà els secrets recòndits de la mare de la Florrick, els seus fills i el seu seu germà (Otto Research, episodi 4), experiment molt semblant que es va fer ara fa un any als carrers de Brussel.les i que deixa en evidència la quantitat d’informació personal que anem abocant al món virtual.

Però quan els espectadors estan a punt de recuperar-se del xoc, els guionistes segueixen amb un cinquè episodi (Shiny objects), en què un hacker deixa de cap per avall la vida professional de Florrick, Agos i Lockhart.

L’existència de la vida personal i professional dels personatges a The good wife estan condicionades per un món virtual que  afecta i redefineix la seva existència dins del segle XXI de manera constant i inevitable.

En seguirem parlant.

Autor: Víctor Gonzàlez

Professor i formador pedagògic en llengües i noves tecnologies per a escoles internacionals. Crític de cinema a @elsbastards