Menú de navegació+

Jeff Goldblum, la mosca més alta

Publicat el 10 gener, 2015 per a Sense categoria |

A+ | a-

o-JEFF-GOLDBLUM-facebook

Nascut el 22 d’octubre a Pittsbugh, Pennsilvània, Jeff Goldblum és d’aquells actors que sempre han actuat al límit del radar. Fill d’un metge i una periodista radiofònica jueus, va estudiar interpretació a la Neighborhood Playhouse de Nova York, sota la direcció del professor Sanford Meisner. Va debutar a Broadway amb un paper petit a l’obra de Shakespeare Two gentlemen of Verone. Pianista de jazz, s’hauria convertit en un músic professional si no hagués triomfat com a actor.

Després d’haver participat en la producció còmica El grande de Coca-Cola, el director Robert Altman li ofereix un paper a California split (1974) i Nashville (1975). El 1986 Lawrence Kasdan el dirigeix a Reencuentro.

fly-the-1986-001-jeff-goldblum-transformed-00n-ce8No va ser fins al 1986, sota les ordres de David Cronnenberg, que li arriba el reconeixement, tant de la crítica com del públic, per la interpretació que fa del científic a La mosca. El 1988, durant el rodatge de Las chicas de la Tierra son fáciles, coneix Geena Davis, amb qui es va casar i, tres anys més tard, se’n va separar.

Parc JuràssicIndependence day, El mundo perdidoLife aquatic Powder són alguns dels altres títols d’una extensa carrera.

Però, i ara que està fent?

jeff-goldblum-the-grand-budapest-hotelDes del 2010 Jeff Goldblum és un dels actors protagonistes de la sèrie Ley y orden: acción criminal. També ha aparegut en dos episodis de Glee i de La liga fanástica i en cinc de Porlandia. Aquest passat 2014 l’hem pogut veure a El gran hotel Budapest juntament amb Ralph Finnes i Jude Law.

Per aquest any se l’espera a la nova comèdia de David Koepp Mordecai, en què actuarà al costat de Johnny Depp, Gwyneth Paltrow i Ewan McGregor.

 

Autor: Jordi Taulats

Dissenyador d'El Punt Avui i encarregat de controlar aquesta patoleia de Bastards