Menú de navegació+

‘Better Call Saul’ o com expandir l’univers ‘Breaking Bad’

Publicat el 11 febrer, 2015 per a Sèries |

A+ | a-

better-call-saul-breaking-bad-saul-goodman-whalter-white-vince-gilligan-peter-gould-els-bastards-critica-critiques-cinema-pel·licules-pelis-series

En l’edat d’or de les sèries de televisió Walter White és el Darth Vader del segle 21, amb seguidors d’un univers múltiple, que va des dels freakys de tota la vida de l’estil de Sheldon Cooper fins als espectadors casuals que van quedar atrapats en el formidable laberint de Heisenberg. Que White encara sobreviu a ell mateix va quedar demostrat a la Super Bowl. La seva aparició com a farmacèutic en un anunci a la mitja part va encendre les xarxes socials. Walter White is alive! Milions de fans amb la bava a la camisa no se’n sabien avenir. Un traficant de drogues, assassí i bastard fins a la mèdula, admirat d’aquesta forma. Això només pot passar entre els humans.

better-call-saul-breaking-bad-saul-goodman-whalter-white-vince-gilligan-peter-gould-els-bastards-critica-critiques-cinema-pel·licules-pelis-seriesEls cervells darrera Breaking Bad, Vince Gilligan i Peter Gould, se la juguen ara amb Better Call Saul, venut com un spin-off, però que en realitat és una preqüela. A Saul Goodman el recordem tots com l’advocat mafiós que netejava els milions, i també la sang, de White i família. La seva personalitat hauria donat pefectament per escriure una sèrie còmica, amb petits episodis de les seves malifetes. Però Gillagan i Gould han preferit mantenir l’estil de la sèrie mare i, de fet, els fans originals tenen ja en el primer episodi un parell de sorpreses amb l’aparició de dos personatges històrics i emblemàtics de Breaking Bad.  L’última escena, en aquest sentit, és la més reveladora de cap a on anirà tot plegat. Tuco Salamanca en persona…

better-call-saul-breaking-bad-saul-goodman-whalter-white-vince-gilligan-peter-gould-els-bastards-critica-critiques-cinema-pel·licules-pelis-seriesBetter Call Saul arranca a foc lent. L’advocat malviu en judicis que fan pena, sobretot al costat del glamour dels tribunals de Chicago a The Good Wife. Es veu d’una hora lluny que és un miserable sense escrúpols. Sense escrúpols i sense recursos. Qualsevol home sense escrúpols, per tenir èxit, necessita un bon feix de dòlars i aquí comença la nostra història. White tenia una certa mala consciència dels seus actes. Saul, no. Tal com està plantejada la nova sèrie, pels que vam aprendre a estimar Breaking Bad, les aventures de Saul també seran imprescindibles.

Lluís Simon

Autor: Lluís Simon

Periodista o similar. M'interessa tot. Heus aquí la magnitud del problema.