[sz-youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=a6zJ9dEwNek” /]
Música: TearDrop de Massive Attack
Quins records més especials en tornar a veure aquesta intro bastarda! House és d’aquelles sèries que va marcar una tendència en el panorama televisiu, l’audiència s’enganxava als televisors per veure com l’equip mèdic es barallava, investigava, descartava possibles malalties fins que, en el minut 38, el doctor House trobava aquella malaltia rara que no era Lupus. El dia que els hi va arribar un cas de Lupus no el van saber diagnosticar, sort de l’home de la neteja que ho va descobrir. Aquesta escena demostra la magnitud de la sèrie, capaç fins i tot de riure d’ella mateixa i de buscar l’originalitat que li va permetre estar a la primera línia televisiva durant tots aquests anys. Personalment, l’equip mèdic inicial era el meu preferit, per això us he posat la careta d’aquella temporada. Els canvis i les trames dels darrers anys no em van enganxar com al principi, de fet vaig abandonar la sèrie a la cinquena temporada. La repercussió de House va ser tant gran que fins i tot el programa radiofònic de referència a Catalunya, Versió Rac1, destinava una secció setmanal a repassar i comentar el capítol amb un especialista mèdic.
Si mirem la intro en qüestió veiem que no és gaire original, tot i ser molt explicativa. Si no sabem de que va House ens n’adonem ràpidament, primera imatge un crani amb el cervell visible i una gran H al mig, apareix la cara del protagonista i unes lletres formen el seu nom. Veureu que hi apareixen les inicials M.D. (Medical Doctor?) emulant al gran Magnum P.I. (Private Investigator). Seguim: imatge aèria de l’hospital de Princenton, New Jersey, on és desenvolupa la sèrie, i a partir d’aquí el nom dels actors protagonistes apareixen en pantalla juntament amb imatges d’anatomia humana. S’intercala una escena exterior de la ciutat per finalitzar amb la presència dels quatre protagonistes principals, el doctor House (Hugh Laurie) amb el seu imprescindible bastó al mig de la imatge i al seu voltant els tres ajudants de la primera temporada. No podia faltar en aquesta careta el nom del creador, David Shore, situat estratègicament en el lloc que li pertoca, al cap de l’esquelet final.
Com sol passar en moltes sèries hi ha caretes de presentació variades, algunes vegades per temporada (Roseanne), o per capítols (Banshee), o també per països, com el cas de House. Us deixo un enllaç per veure la intro de la versió americana, la de Singapur i l’europea (enllaç). El que canvia és l’arrengament musical, parteixen de l’original de Massive Attack i li donen un toc particular. Com escoltareu a la versió americana busquen que el so del batec del cor estigui present en tota la careta, en canvi les altres versions són més agudes. Massive Attack és la segona vegada que apareix en una intro bastarda, abans l’havíem escoltat a Luther.
Autor: Jep Soler
L'home de pes dels Bastards. Nyerro. Tot depen.
- Web:
- Twitter: https://twitter.com/jepsoler
- Facebook: https://www.facebook.com/jep.soler.1