Menú de navegació+

Hillary i Frank

Publicat el 21 abril, 2015 per a Sèries |

A+ | a-

house-of-cards-frank-underwood-hilary-clinton-netflix-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-critica
Fa pocs dies Hillary Clinton va anunciar que aspira un altre cop a la presidència dels Estats Units i ja ha començat la seva campanya electoral, primer per ser escollida com a candidata dels demòcrates i després per convertir-se en la primera dona presidenta. Curiosament, les passes de Hillary tenen algunes similituds amb les de Frank Underwood de House of cards, una de les millors sèries de política i que ha renovat per la quarta temporada.

house-of-cards-frank-underwood-hilary-clinton-netflix-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaUnderwood amaga sota la catifa una multitud d’escàndols que si surten a la llum el portaran de pet a la presó. Hillary no arriba al mateix nivell, però s’ha de reconèixer que l’afer ─per dir-ho suaument─ que va protagonitzar el seu marit amb la becària Monica Lewinsky és més propi d’una pel·lícula que no pas de la vida real ─Clinton potser hauria d’haver recorregut a Ray Donovan per tapar-se les vergonyes. Més semblances. Hillary, en la seva etapa com a secretària d’Estat, va estar a l’ull de l’huracà el 2012 quan el consultat nord-americà a Bengasi va ser atacat i hi van morir l’ambaixador i tres persones. Els republicans van acusar-la d’haver-se negat a oferir més protecció. Una polèmica que va estar a punt de posar fi a la seva carrera. Exactament el mateix que li ha passat a Underwood, a la tercera temporada i quan ja ha arribat a la presidència dels Estats Units. Frank viu una crisi majúscula a la vall del Jordà, amb enfrontaments entre palestins, russos, israelians…

I una última semblança. Hillary ha començat la seva campanya al cor d’Amèrica, a Iowa, el mateix estat en què Underwood ha esmerçat tots els seus esforços per guanyar les primàries. La següent parada de Clinton és New Hampshire, igual que Underwood. A veure si, al final, tindrà raó Bill Clinton, que recentment ha assegurat que “House of cards és un 99% real”.

house-of-cards-frank-underwood-hilary-clinton-netflix-critiques-cinema-pel·licules-pelis-films-series-els-bastards-criticaAl marge d’aquestes comparacions, la tercera temporada de House of cards ha estat brillant, magistral i hem vist tots els problemes que Underwood té a la presidència. Hi ha hagut capítols genials com ara per exemple el primer cara a cara entre Underwood i el president rus, Victor Petrov, que és clavat a Putin, i salpebrat per la presència de les Pussy Riot o l’enfrontament entre Claire Underwood, la nostra estimada Robin Wright, i el mateix Petrov. Una Robin Wright que, capítol rere capítol, s’adona que està vivint a l’ombra de Frank Underwood i que totes les seves aspiracions es van diluint com ara ser ambaixadora de l’ONU. Aquest volcà acaba esclatant i el binomini Frank-Claire pateix una greu trencadissa, que obre una nova línia argumental per a la quarta temporada. L’esperarem ansiosos.

Autor: Marc Bataller @marcbataller

Fan de Sons of Anarchy i els clàssics dels 80 amb Stallone, Schwarzenegger i Van Damme. I, sobretot, anticahierista!!!