Menú de navegació+

‘Unbowed, Unbent, Unbroken’ (GoT 5×06)

Publicat el 20 maig, 2015 per a Game of thrones, Sèries |

A+ | a-

Sodoma i Gomorra

game-of-thrones-s05e06-1-sansa

La polèmica està servida. L’escena final (trio se’n pot dir?) entre Ramsay, Sansa i Reek no ha agradat als cronistes més puristes dels EUA. És el que té el sexe. La mateixa escena, a dos, entre Khal Drogo i Daenerys i una altra “violació”, la de Jamie a Cersei ja van ser criticades amb l’excusa que es desviaven del relat literari. Però en realitat, el que fa mal a Amèrica és el sexe més o menys explícit. La sang, que corri, però l’esperma, quieta a casa. La violació és vista com un acte d’una perversitat insofrible; com si tallar el coll es fes amb el consentiment del soldat que tens al davant. El primer pla de Reek és el de tota una nació demanant pietat. Cal que Déu destrueixi Winterfell i King’s Landing amb una pluja de foc i sofre, i que ho faci ben aviat. Per calmar els ànims.

Hebron

game-of-thrones-s05e06-2

Arya baixant a les entranyes del temple de Braavos és la viva imatge dels antics místics endinsant-se a la santa Cova dels Patriarques, a la recerca del seu destí incert. La columnes amb els milers de cares dels fidels que moren al temple són simplement impressionants i aterradores. Però el que compta, per a nosaltres i per als enemics dels Stark, és la frase final. “She is ready to become someone else”.

Jerusalem

vlcsnap-2015-05-18-08h30m05s85

Fou l’emperador Constatí I, a l’estil de Daenerys a Meereen, qui sotmeté la gran capital a l’imperi romà i qui donà a la gent allò que més desitjaven: els jocs. I fou allà com grans gladiadors de tot el món conegut s’enfrontaren a la recerca de la final de la Champions, el Colisseu romà. Aquest és el destí de Jorah, que salva el coll gràcies a una nova exhibició dialèctica del monumental Tyrion. Amb tot, el seu segon membre més útil corre perill…

Constantinoble

episode-6

Podrà l’orgullosa i bel·licosa Dorne resistir els enemics que l’envolten, els de dins i els de fora. Des de temps immemorials ha estat assetjada per enemics, reis i monstres de tots colors i la relativa calma dels darrers decennis és a punt d’esquinçar-se. S’ha de dir que el príncep Trystane, com el gens recordat Constantí IX, és tan o més babau que el rei Tommen. Que Bronn acabi sent una presa tan fàcil és una decepció de gran magnitud.

 

Lluís Simon

Autor: Lluís Simon

Periodista o similar. M'interessa tot. Heus aquí la magnitud del problema.