Menú de navegació+

Chuck Norris, de vocació dur

Publicat el 19 setembre, 2015 per a General |

A+ | a-

chuck-norris-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaCarlos Ray Chuck Norris, nascut a Ryan, Oklahoma, el 10 de març del 1940, a diferència del que puguem pensar els qui hem vist les seves pel·lícules, defineix la seva infantesa com «el nen tímid que mai va destacar en res al col·legi». Fill de mare irlandesa i pare cherokee, el seu pare va desaparèixer de la seva vida després de tornar-se un alcohòlic arran del divorci, cosa que va comportar que Norris i els seus dos germans més petits, amb 10 anys, es traslladessin a Califòrnia.

chuck-norris-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaEl 1958 Norris es casa amb la seva xicota de secundària, Dianne Holecheck i s’uneix a la força aèria dels Estats Units, va ser destinat a la base aèria d’Osan, Corea del Sud, on va adquirir el pseudònim de Chuck i va ser allà on va començar a estudiar tang soo do, una art marcial coreana que el va portar, el 1962, a deixar el servei i a començar a treballar com a instructor de karate. Va obrir més de 30 estudis d’arts marcials i va ser instructor de famosos com ara Priscilla Presley o Steve McQueen, que l’animava a actuar.

A banda d’instructor, Norris també era un competidor ferotge. Va participar en moltes competicions, va guanyar el títol de campió del món de karate de pes mitjà el 1968 i va revalidar el títol cinc vegades més, fins al 1973, fins que el 1974 va decidir retirar-se de les competicions.

chuck-norris-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaAnimat, com dèiem, per Steve McQueen, Norris prova sort al cinema i amb El furor del dragón, en què una de les millors escenes és la lluita, al coliseu romà, entre Chuck Norris i Bruce Lee, crida l’atenció dels productors de Hollywood. A partir d’aquí li comencen a donar papers protagonistes com ara Los valientes visten de negro (1978), Golpe por golpe (1981), Furia silenciosa (1982) o Marcado para morir (1982), entre d’altres.

El 1984 protagonitza Desaparecido en combate, en què interpreta un expresoner de guerra que torna al Vietnam per rescatar altres soldats que estan retinguts. Aquest film i les seves dues seqüeles eren un homenatge al seu germà Wieland, que va morir en combat al Vietnam. Després de protagonitzar, el 1985, Código de silencio, en què potser rep les millors crítiques de la seva carrera com a actor, s’uneix a Lee Marvin per protagonitzar Delta force, que juntament amb Desaparecido en combate és de les més conegudes pel públic.

chuck-norris-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaA la dècada dels noranta, amb la seva popularitat baixant cada cop més, decideix passar a la petita pantalla (sí, abans els televisors eren petits) protagonitzant la sèrie Walker, Texas ranger, en què interpretava Cordell Walker, un ranger de Texas que, amb un codi d’honor a prova de foc, s’encarregava de repartir justícia fins al 2001 que, tot i la bona acceptació que encara tenia la sèrie, es va deixar d’emetre.

I ara què està fent?

chuck-norris-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaFilantrop i activista, Chuck Norris ha participat en nombroses organitzacions benèfiques. El 1992, amb l’ajuda del president Geroge Bush, va crear la fundació Kickstar, dedicada a entrenar nens en perill d’exclusió social en les arts marcials per tal d’aprendre disciplina i respecte i millorar l’autoestima. Republicà de soca-rel, és un defensor de la segona esmena de la Constitució americana, la qual permet que qualsevol ciutadà tingui armes, i ha treballat amb l’Associació Nacional de Rifle per tirar enrere algunes legislacions que pretenien restringir l’us d’armes. Actualment està en campanya per retirar del mercat l’herbicida Roundup, el més popular del món, pel seu contingut de glisofat; segons alguns estudis l’ús intensiu d’aquest producte causa problemes a les plantes (és un herbicida, no?), als animals i, fins i tot, als humans.

Segons el congressista americà Blake Farenthold, Chuck és qui hauria d’encapçalar la lluita contra l’Estat Islàmic, i no Barack Obama. Tot i que Norris no ha contestat a aquesta reclamació, sí que deu pensar que no se n’ha d’anar tan lluny per buscar enemics, ja que actualment té el president en el seu punt de mira, a qui ha acusat, en diverses ocasions, de no saber dirigir el país.

Catòlic de cap a peus, Norris està intentant que a les escoles públiques, que creu que són només uns camps seculars d’adoctrinament progressista, s’instauri l’ensenyança de la Bíblia i creu, cegament, que la fe en Jesús pot curar el càncer.

chuck-norris-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaL’últim film en què ha participat ha estat Los mercenarios 2, com no podia ser d’altra manera, en què acompanyava velles glòries del cinema d’acció com ara Stallone, Van Damme, Schwarzenegger o Dolph Lundgren, entre d’altres.

Ja veieu, Chuck Norris no deixa de buscar-se enemics, però sigui com sigui i, com diu una de les moltes dites sobre Chuck Norris que corren per internet: «Les llàgrimes de Chuck Norris curen el càncer. Llàstima que no hagi plorat mai.»

Autor: Jordi Taulats

Dissenyador d'El Punt Avui i encarregat de controlar aquesta patoleia de Bastards