Menú de navegació+

‘Zoo’: animals del món, uniu-vos!

Publicat el 30 setembre, 2015 per a Sèries |

A+ | a-

zoo-cbs-peta-james-wolk-billy-burke-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaLa sèrie Zoo, emesa a finals de juny per la cadena CBS, ja venia amb polèmica. L’associació PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) en reclamava la supressió perquè, segons deien, «produint una sèrie que explota els animals salvatges, la CBS ha demostrat que no està en sintonia amb l’opinió pública».

I sí, sóc animalista. I sí, sóc dels qui creuen que aquesta sèrie no hauria de renovar. I sí, sóc dels qui la miren!

I la miro per dues raons: la primera, perquè m’agrada pensar que encara sé diferenciar entre realitat i ficció. El dia que vaig anar a veure Kingsman, quan vaig sortir del cinema no vaig entrar a una església a carregar-me a tots els feligresos que hi trobés. La segona, i potser més important, és que Zoo és la meva sèrie de l’any que, sense agradar-me, la disfruto. El guilty pleasure, que diuen els anglesos o Pau Garriga al seu blog.

zoo-cbs-peta-james-wolk-billy-burke-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaPerò de què va Zoo? El primer capítol ens situa a l’Àfrica, on el zoòleg americà Jackson Oz (James Wolk, Mad men) comença a notar un comportament estrany en els lleons: aquests comencen a atacar els humans amb estratègia i d’una manera mai vista. A partir d’aquests incidents, Jackson Oz i el seu amic i guia Abraham Kenyatta (Nonso Anoize, Cinderella), Jamie Campbell (Kristen Connolly, The whispers), una periodista obsessionada amb la companyia Raiden Global, Chole Tousignant (Nora Arnezeder, Mozart in the jungle), una agent de la intel·ligència francesa i Mitch Morgan (Billy Burke, Revolution), un veterinari patòleg, formen un equip que comença una investigació d’àmbit mundial per tal d’esbrinar què provoca que els lleons ataquin a l’Àfrica, els ratpenats envaeixin São Paulo, els rinoceronts bolquin un cotxe i n’esclafin els ocupants o una manada de llops entri en una presó de màxima seguretat per alliberar-ne a un pres (sí, cada capítol se supera en la bestiesa).

zoo-cbs-peta-james-wolk-billy-burke-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaAmb un guió pobre i rocambolesc (i no té res a veure amb la gelateria dels germans Roca), uns efectes especials que fan obres mestres de la tècnica les pel·lícules d’Ed Wood i uns actors que no hi ha manera que es creguin els personatges, Zoo és la sèrie que us recomano fervorosament que no mireu, tot i els sis milions de mitjana que ha tingut als Estats Units. Això sí, us demano que me la deixeu veure a mi, amb pau i tranquil·litat. Que pugui seguir gaudint d’una sèrie dolenta per pur plaer personal.

Autor: Jordi Taulats

Dissenyador d'El Punt Avui i encarregat de controlar aquesta patoleia de Bastards