Menú de navegació+

‘Bloodsucking bastards’, vampirs d’oficina

Publicat el 10 octubre, 2015 per a Cinema, Sitges 2015 |

A+ | a-

IgKaqJa fa temps que el Festival de Sitges ha d’emplenar el gènere de terror i la ciència-ficció d’alguna cosa. El que els arriba ja va bé, ja que tots sabem que la qualitat dels dos gèneres està ben tocada i va coixa des de final dels vuitanta; omplen sales de productes ínfims que no passarien ni per un suspens en un examen de conducció de bicicletes com és el cas de Bloodsucking bastards.

Bloodsucking bastards ens explica les vicissituds d’uns oficinistes d’una empresa de telemàrqueting que es converteixen en vampirs. Va del pal de l’horror barrejat amb humor, però amb molta menys originalitat que la més que potable Lo que hacemos en las sombras, que tenia uns xuclasangs australs hilarants i que si la comparem amb aquests bastards amants del líquid vermell humà (m’ha quedat bé aquesta frase, oi?), no podem fer res més que amagar el cap i fer una becaina al cinema, si és que alguna vegada passa a les sales.BLOODSUCKINGKRANZFEAT

I és que Bloodsucking bastards ja fa temps que es va estrenat comercialment al setembre passat en alguna sala de cinema de Fargo ─m’imagino─ o en un poble perdut de la Terra de Foc al sud de l’Argentina. També l’hem pogut comprar en vídeo on demand (que vol dir veure-la pagant per la xarxa) i, evidentment es troba a mil torrents diferents i en streaming, va passar a DVD i Blu-ray només 20 dies després d’haver-se estrenat, esperant que algun innocent la compri.

Les regles del joc han canviat en el món del cinema, ho vulguem o no. Abans de l’era d’internet, els films que s’estrenaven als festivals eren productes radiants per a espectadors àvids de novetats. Ara entren per la porta del darrere, en festivals com el de Sitges, que sembla que no s’adona que presentar coses dolentes i que ja estan més que passades els farà més mal que bé.

I res més. Que tingueu un bon dia.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=RuiAJvPXpFs” /]

 

 

 

Autor: Víctor Gonzàlez

Professor i formador pedagògic en llengües i noves tecnologies per a escoles internacionals. Crític de cinema a @elsbastards