Menú de navegació+

‘Fargo’: qui va dir que les segones parts no eren bones…?

Publicat el 4 novembre, 2015 per a Sèries |

A+ | a-

fargo01Fa poc més d’un any la notícia de l’adaptació en format sèrie de l’aclamada pel·lícula de Joel i Ethan Coen ens va posar la por al cos, però contra tot pronòstic el guionista Noah Hawley ens va regalar una excepcional primera temporada que va igualar i fins i tot superar la pel·lícula en què estava basada. Capturant tota l’essència del cinema dels Coen, Hawley va explicar una història nova amb grans personatges (interpretats per uns actors en estat de gràcia, fantàstics Billy Bob Thornton, Martin Freeman i Allison Tolman) carregada d’humor negre i diàlegs brillants, amb una trama perfectament estructurada i una fotografia molt cuidada de paisatges eternament nevats. Amb només 10 capítols Fargo aconseguia lligar una gran trama amb múltiples arcs argumentals que acabaven encaixant a la perfecció, fet que li va valer ser una de les grans vencedores de la temporada de premis en la categoria de minisèrie o antologia i aparèixer en les primeres posicions a tots els llistats de les millors sèries de l’any.

fargo03Estructurada amb el format d’antologia de 10 capítols per temporada amb temporades independents Fargo es reinventa en la segona temporada amb història nova i personatges nous per explorar, però ho fa amb olor de preqüela, atès que Hawley es permet la llicència de connectar ambdues temporades a través del personatge de Lou Solverson, el propietari de la cafeteria i pare de l’adorable Molly, que ja va aparèixer a la primera temporada (interpretat per Keith Carradine) explicant la seva època de joventut com a policia estatal fent referència als enfrontaments que va tenir amb les màfies locals en l’incident de Sioux Falls de l’any 1979.

Amb un salt al passat de gariebé 30 anys i ambientada a les mateixes localitats fredes: Luvernes (Minnesota), Fargo (Dakota del Nord) i Sioux Falls (Dakota del Sud) la segona temporada de Fargo també comença amb un assassinat producte de la mala sort i l’atzar.

fargo02Noah Hawley estrena temporada amb la difícil tasca d’estar a l’altura d’una primera temporada àmpliament alabada, i ho fa amb tres arcs argumentals inicialment ben diferenciats: un matrimoni singular, un clan familiar de criminals encapçalats per la matriarca i la família del policia protagonista Lou Solverson interpretat per Patrick Wilson. El capítol pilot ha esta una genialitat en què retrobem tot allò que ens va agradar de la primera temporada, l’essència del cinema dels Coen, un assassinat per investigar, paisatges nevats, personatges interessants i cuidats al detall, diàlegs brillants i un gran nombre de cares conegudes que donen vida als nous personatges. Acompanyant Patrick Wilson trobem Ted Danson, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Jean Smart, Jeffrey Donovan, Nick Offerman, Michael Hogan, Brad Garret, Bruce Campbell i Kieran Culkin (que per cert podria passar perfectament per parent directe de l’Steve Buscemi de la pel·lícula original) entre d’altres.

El tret de sortida (mai més ben dit) de la nova temporada no podia haver estat millor i convida a l’optimisme de poder seguir gaudint d’aquesta meravellosa bogeria, així que bastards i bastardes: reserveu lloc preferent al sofà, prepareu la manteta i les crispetes i prepareu-vos per gaudir de cinema en format sèrie perquè sembla que ens ho passarem bé.

Paraula.

 

Autor: Fatima Deulofeu

Administrativa i cara visible dels Serveis Socials de l'ajuntament de Blanes. Serièfila i cinèfila per vocació. Dormir està sobrevalorat i la vida social també. So say we all!